Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Brandur Hendriksson klar för Helsingborgs IF


Helsingborgs IF är överens med FH Hafnarfjördur om en övergång av färöiska landslagsmittfältaren Brandur Hendriksson. Den nyblivna 24-åringen har tecknat ett treårskontrakt med HIF.

Brandur är fostrad i FC Köpenhamn där han gjorde sin A-lagsdebut i augusti 2014. Knappt ett år senare avgjorde han cupfinalen mot Vestsjälland med ett mål i förlängningen. I december 2015 lånades mittfältaren ut till Vendsyssel FF innan han den efterföljande sommaren gjorde en permanent övergång till Randers FC.

I april 2018 lämnade han Danmark med en ligatitel och två cuptitlar på meritlistan för spel i isländska FH Hafnarfjördur. Han har dessutom spelat 32 landskamper för Färöarna där den senaste var mot Sverige på Friends Arena i Stockholm. Nu är Brandur, som fyllde 24 år för drygt två veckor sedan, klar för HIF.

– Efter några veckors spekulation känns det skönt att vara här och gå runt på arenan. Jag vet att det är en traditionell klubb med stor historia och ett lag som vill spela fotboll. Arenan och faciliteterna är toppklass så jag är väldigt exalterad över att vara här och vara en del av laget. Förhoppningsvis kan jag ge fansen något de kan vara nöjda med, säger mittfältaren.

HIF:s huvudtränare Olof Mellberg:

– Jag känner Brandur väl från min tid i FC Köpenhamn där han som ung talang visade stor potential. Det ska bli intressant att följa hans utveckling i HIF, säger huvudtränaren.

Text: Helsingborgs IF Foto: Johan Lilja/Helsingborgs IF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.