Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Efter 40 års krigande – nu tar Koffed paus från fotbollen


Richard Koffed, snart 50 år, tar efter drygt 40 år på plan och vid sidan om planen en minipaus från fotbollen. Men det många undrar sig är hur länge pausen kommer att vara. 

– Detta är mitt första uppehåll från fotbollen på 40 år. 24 år som spelare och 16 år som tränare, så det känns både skönt och konstigt. 

Richard Koffed började sin fotbollskarriär i MBI på Rosengård och därefter har det blivit klubbar som Kirsebergs IF (en klubb där det blev 360 A-lagsmatcher), Oxie IF, Håkanstorps BK, BK Flagg, BK Vången och senast Uppåkra IF. Han startade sin tränarkarriär i BK Vången och därefter har det blivit många spännande uppdrag. 

Bland annat tog han BK Vången från division sex till fyra, ett kval mot division tre med Oxie SK och avancemang i Uppåkra IF. 

Något som Richard Koffed nu slipper är att vara vid sidlinjen under de kalla och mörka försäsongsdagar, och frågan är Koffed saknar dessa dagar. 

– Är det något jag minst saknar så är det vintermånaderna där vädret kan ställa till det. Vi har ju världens längsta försäsong i Sverige. 

Om vi summerar 2019 i Uppåkra IF, en nionde plats och kval för att hålla sig kvar, hur ser du på säsongen? 

– 2019 kändes som UIF:s år med alla förutsättningar men en tuff försäsong där vi åkte på 6-7 skador. Vi fick förlita oss på ett par rutinerade spelare som fick J-spelarna att växa in i seniorkostymen. Våren var inte bra men på hösten förlorade vi bara fyra matcher inklusive en kval match. 

Dessutom blev det en match för dig, borta mot Liria, hur var det att snöra på sig skorna igen? 

– Att jag fick byta om mot Liria var lite av spegelbilden av vårens bild. Vi hade åtta spelare borta och jag fick ringa in bland annat Max Svanberg som jag gick hämta på Hyllie. En person som inte hade lirat fotboll på åtta månader. Mina gamla skor var slängda så jag fick låna av min son. Även här gjorde två J-lagsspelare (Hampus och Jocke) två härliga mål. 

Nu när du inte har något uppdrag, vad gör Koffed då om kvällarna? En hel del TV kanske?

– Har faktiskt köpt mig ett gymkort. Vi kör 4-5 dagar på Nordic Wellness där jag tillbringar eftermiddagarna med övriga familjen. Sedan ska jag erkänna att ett par serier är genomplöjda. Men än så länge saknar jag inte kylan/vinden men är fullt medveten om att suget kommer att komma när den gula lampan lyser och värmen kommer smygande. 

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.