Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Philip Mårtensson: “Vill göra en hel säsong i Superettan”


Philip Mårtensson valde inför säsongen 2019 att gå till Trelleborgs FF efter två händelserika år i Torns IF. Under den gångna säsongen (2019) så blev det fem matcher i U21 och två matcher i Superettan från start. Nu blickar Mårtensson fram till den kommande säsongen. 

– Formen har nog sällan varit bättre, nu har jag ju haft förutsättningarna till att ta hand om kroppen och träningen på ett helt annat sätt än vad jag kunnat de föregående säsongerna.

Om vi summerar 2019, hur vill du summera den säsongen? 

– Den blev väl inte riktigt vad vi hade tänkt oss. Försäsongen kändes helt okej och sen hände något när säsongen började, det kändes som att vi tappade tron på de vi gjorde och vad vi fick instruerat att göra. Vi gjorde ett försök att spela fotboll på ett sätt vi inte riktigt behärskade. Men vi klarade kontraktet till slut och nu får vi bygga om. 

Det blev två matcher i TFF-tröjan i Superettan under 2019, hur kändes det? 

– Det var absolut roligt att få spela i Superettan. Det blev tyvärr bara TVÅ matcher för min del men så är fotbollen. Så nu är det bara att analysera vad som gick fel och rätta till vad som saknas för att göra en hel säsong i Superettan. 

Vad är den största skillnaden på Superettan och Division 1? 

– Den stora skillnad tycker jag är det taktiska. Man har sina motståndares tankar och idéer på fotbollsplanen framför dig på en skärm innan matchen och vet oftast precis vad dem ska göra. Sen är det ju såklart proffsigare, man har ju en helt annan ekonomisk press på att prestera uppe i superettan än vad man har i division 1. Publikmässigt är det ju helt annat också, det är lite mer publiksnitt i Superettan än vad det är i division 1.

Hur ser du på årets säsong? 

– Den blir spännande med en del nya superettanlag norrifrån. Allt kan hända och ske på denna nivån men kan vi få ihop en bra stomme och en bra sammanhållning i laget så har vi vunnit mycket redan från början.

Foto: Christer Thorell

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.