Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Egzon Bejtulai klar för Helsingborgs IF


Helsingborgs IF är överens med den nordmakedonska landslagsmannen Egzon Bejtulai om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022.

Mittbacken Egzon Bejtulai föddes och växte upp i nordmakedonska Tetovo där han började spela fotboll i Teteks. 2013 bytte han till stadens andra lag, FK Shkëndija. Där vann cupguld 2014/15 och ligan de två senaste säsongerna. 2018 gjorde han dessutom landslagsdebut och har sedan dess spelat 11 landskamper i såväl UEFA Europa League som EM-kval. På meritlistan har han också matcher i både Champions League- och Europa League-kval.

Kontraktet med FK Shkëndija löpte ut vid årsskiftet och det står nu klart att karriären fortsätter i HIF.

– Jag är mycket glad över att ha skrivit på för HIF. Det är en klubb med bra förutsättningar och bra supportrar. Jag kommer att ge allt jag har och hoppas glädja fansen med bra matcher, säger den Egzon som idag fyller 26 år.

Nyförvärvet kommer inte att delta när truppen under tisdagen återsamlas för årets första träning. Huvudtränare Olof Mellberg ser dock framemot att ha honom i klubben.

– Egzon har gjort bra insatser i såväl klubb- som landslag där han spelat både som mittback och högerback. Det ska bli spännande att följa hans utveckling i HIF, säger han.

Text och foto: Helsingborgs IF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.