Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Landslagsmålvakten ser slutet på karriären- Ariana kan vara sista resan

Foto: Arianas hemsida


Robin Armandt är en hyllad landslagsmålvakt i futsal med proffsspel i Italien på sitt CV. Nästa säsong tillhör han Ariana FC i division 4, en klubb vars ambitionsnivå lockade målvakten.

– Egentligen var det inte så svårt, det fanns en del erbjudande på annat håll men jag kände att om jag väl ska spela fotboll 2020 så vill jag göra något ordentligt av det. Jag vill vara med på Arianas resa, säger Armandt och utvecklar.

– När jag pratat med ledningen så förstod jag snabbt vilka ambitioner klubben har vilket går hand i hand med mina egna.

Är det lite Dalkurd 2.0 man vill lyckas med?

– Nej, jag skulle inte vilja jämföra dom så. Jag skulle nog snarare säga att klubben vill behålla det familjära men samtidigt satsa fullt ut på det sportsliga och ge 100 % för att lyckas och det känns som vi är på god väg att göra det.

Och nu tar dom in landslagsmålvakten Robin Armandt, det gör man inte gratis…

– Haha, jag har inga lönekrav. Min familjesituation och futsal är viktigast, vill jag sedan spela fotboll så vill jag göra det i en klubb som satsar och  som vill någonting. Då är det inte viktigt med pengar.

Som målvakt, har du nytta av ditt futsalspel även som elvamannamålvakt?

Ja, det skulle jag säga. Sen har man som utespelare också nytta av att lira futsal, man kan se det som ett komplement till fotbollen. Reaktionssnabbheten, tekniken och känslan med fötterna är absolut något man kan ta med sig till fotbollsplanen.

Hur ser förväntningarna ut på kommande säsong?

– Vi spelar för att vinna sen är ambitionen inte helt spikad än men så som klubben värvar in så hade det bara varit konstigt att inte ha målsättning att ta sig vidare uppåt seriesystemet. Vi som kommit hit är inte spelare som nöjer oss med att delta, vi vill vinna. Redan innan jag och resten av nyförvärven kom hit var truppen riktigt bra så det känns som vi har goda möjligheter 2020.

Du är ju landslagsman i futsal. Går det inte rent ekonomiskt att få ihop en karriär endast på futsal?

– Nej, inte i Sverige. Jag och Kristian Legiec var i Italien 2015 och testade proffslivet där men futsalen i Sverige är alldeles för liten för att det ska bli pengar av det tyvärr.

Och ett äventyr till i Italien är inte aktuellt?

– Nej, gud nej. Jag skulle säga att det är svårt att få ihop det när man har familj. Förutsättningarna senast jag var i Italien var sådana att det inte var tillräckligt bra ekonomiskt för att kunna flytta med familjen vilket gjorde situationen ganska tuff.

Om du ska spå in i spåkulan för 2020. Vad blir rubrikerna då för dig och ditt lag?

– ”Ariana klara för division 3” hade smakat bra. För egen del skulle drömrubriken vara ”Ariana lyckas behålla Armandt 2021” haha, nej jag vet inte faktiskt, säger landslagsmålvakten och berättar om att slutet på karriären närmar sig.

– Jag är vid det stadiet i min karriär att jag tar ett år i taget. Vi får se om jag fortsätter efter den här säsongen ens. Tankarna har slagit mig att det kanske snart börjar bli dags att lägga av. Någonstans måste man känna sin kropp och den dagen jag vaknar upp efter en match och inte kan röra mig ordentligt, då lägger jag av. Än så länge är jag inte där men jag är fan inte långt därifrån haha.

Foto: Ariana FC

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.