Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Sillybomben berättar- Därför valde jag Åkarps IF


På nyårsafton kom nyheten som chockade många med mig. André Johansson som spelade division 1-fotboll med Lunds BK förra säsongen skrev på för Åkarps IF i division 4. Första frågan till mittfältaren var därför självklar, varför?

– Åkarp tränas av Eremal Zejnullahu och har Simon Forsén som sportchef, två personer jag har spelat tillsammans med tidigare så det kändes som ett roligt projekt att vara med på. Dessutom har jag många gamla vänner kvar sedan min förra sejour i klubben. Nu får jag dessutom en roll i ledarstaben vilket gör det hela lite extra kittlande, berättar Johansson och utvecklar att han gärna stannat kvar i Lunds BK men den möjligheten fick han inte.

– De ville inte förlänga med mig och när det blev klart så ringde väl i stort sett de flesta Malmöklubbarna i division 2 och 3. Den cirkusen var jag inte sugen på att ge mig in i dock då det brukar vara hög spelaromsättning i dom klubbarna och lite klubbkänsla så det hade inte passat mig.

Rollen i ledarstaben i Åkarps IF handlar om att han kommer vara behjälplig när det kommer skador och även i den skadeförebyggande träningen då han studerar till fysioterapeut vid sidan av fotbollsspelande. När det kommer till just fotbollskarriären medger Johansson att det kan tolkas som att den läggs på is nu när division 1 blir division 4. Det betyder dock inte att han kommer gå på halvfart när seriespelet väl drar igång.

– Jag går inte till Åkarp för att glida runt och leva på mina meriter från division 1 utan jag kommer dit med samma driv som jag hade som 18-åring och spelade för klubben senast. Jag vill komma dit och tillföra det jag har med mig från min tid i Torn och Lunds BK och göra allt jag kan för att vinna varje match med Åkarp, säger han och fortsätter.

– Division 1 var kanske så högt som jag skulle kunna spela och samtidigt studera. Nu när det blev som det blev med LBK så var det spännande att kunna göra någonting bra med Åkarp som kändes bra i hjärtat i stället för att gå till ett lag som jag inte har någon direkt tillhörighet med.

Mittfältaren berättar att han är lite besviken på ledningen i Lunds BK som inte valde att förlänga då han trivdes bra i laget och fick mycket speltid förra säsongen. Johansson menar att ledningen inte alltid är så lätta att tas med.

– Vill man ställa lite krav eller om ledningen märker att det blir en kärna som blir lite för stark i gruppen så brukar de splittra på den ganska så snabbt.

Nu väntar nya äventyr med Åkarps IF och med det en press av att tidigare ha spelat på betydligt högre nivå vilket talar för en del tjuvsmällar från motståndarna.

– Jo, det får man väl stå ut med. Man får räkna med hård bevakning men motståndarna får väl försöka hinna med mig de första 25 minuterna, sen får man fortsätta springa och trötta ut dom, haha. Skulle det bli så att de bevakar mig extra så öppnar det upp ytor för mina lagkamrater så får dom stå för poängen i stället.

Med din rutin från spel på högre nivå, hamnar bindeln på dig då?

– Nej, det ser jag inte som någon självklarhet. Det är inte bestämt än vem som blir kapten då vi inte börjat på träningen än. Skulle frågan komma tackar jag inte nej men det är inte superviktigt för mig, man kan vara en ledare på planen ändå.

Vad tror du om Åkarps chanser i serien?

– Jo, jag tror de är goda. Det är en tuff serie med många spelare som jag har mött under de senaste säsongerna på lite högre nivå så det blir något att bita i. Ariana, Lilla Torg, Limhamn är några lag som har rustat bra känns det som. Det är säkert några fler än dom.

Du är klubbens största namn, syns det även i lönekuvertet?

– Nej, jag spelar med samma förutsättningar som de andra i laget. Det handlar om matchpremier och inga löner på det sättet.

André Johansson i mitten tillsammans med lagets tränare Eremal Zejnullahu (t v) och sportchefen Simon Forsén (t h)

Foto: Åkarps IF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.