Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Mladen Blagojevic: “Det är en ära för mig att få leda BK Olympic”


Mladen Blagojevic tog över BK Olympic i november efter ett år i FC Rosengård. Laget spelar i Div 2 Västra Götaland under 2020. Fotbollshörnan tog ett litet snack med Mladen om den första tiden i Olympic samt hur han ser på säsongen 2020.

– Det stämmer, tiden i sig har varit ganska lugn. Jag har lärt känna lite nya människor vilket i sig är alltid trevligt. I övrigt oerhört lugnt och kontrollerat.

Vad är status på truppen?

– En oerhört välmående och ambitiös trupp som ser framemot framtiden med tillförsikt. En hel del trotjänare samt väldigt många unga spelare. Väldigt formbar trupp är känslan.

Den långa försäsongen inleds på lördag, hur kommer ni lägga upp vårens försäsong?

– Ganska gott om tid att bygga i lugn och ro är det ju men vi kommer gå ut rätt hårt de första 6 veckorna där alla skall få en grund i vad vi anser är våra riktlinjer i spelet samt att alla skall nå en viss fysisk nivå som är viktig. Där är dessutom 3 matcher som skall avverkas under den perioden där alla skall visa upp sig så mycket så möjligt. Sedan följer min favoritvecka, fyra stycken träningar, ingen match och ledig helg. Du kan gissa innehållet i träningar. Efter det så är det ”upploppet” med fem veckor kvar till årets första trea skall bärgas. Då är det mer fokus på att få ihop mer detaljer med helheten och en liten annan matchning under den perioden. Vi jobbar hårt på att åka iväg en vecka där vi får jobba med brännan också. Sen är det som sagt tre friska poäng som gäller första helgen i april.

Är du taggad att dra igång säsongen 2020?

– JA!

Hur vill du summera Olympics Silly Season hittills?

Vi har tappat 5 spelare där bl.a. Patchicco Diallo var inte bara vår utan seriens bästa back, Sadmir Zekovic gick till Utsikten och även Filip Bohman gick till div 1 och Lund. De två stod för nästan hälften av alla mål under säsongen. Dessutom så tappades det två pjäser till i form av Almir Taletovic och Koffi till Prespa respektive FC Rosengård. Vi har fått in ersättare i form av Marko Stojic Kvarnby IK, Geronimo Balint Lunds BK, Edriss Hushmand IFK Malmö, Ahmed Dhini Malmö City, William Magnusson FC Rosengård samt Oliver Kihlberg från FC Bellevue. Där är som sagt en del rörelse samtidigt så är allt relativt och i stan så står vi för en lugn Silly.

– Vi känner oss rätt lugna om serien skulle börja imorgon men samtidigt har vi ett par krokar ute som vi hoppas på en viss fisk nappar på så vi får helt enkelt se vart det landar till slut men absolut som mest en eller ett par spelare till.

Hur ser du på årets säsong?

– Oerhört inspirerande att få ta över efter förra säsongen som var en succé. Vi kommer ställas inför lite andra typer av utmaningar där motståndarna kommer räkna med oss från start. Alla vet dessutom vilken typ av fotboll jag står för vilket även det kommer vara en del förändringar för truppen såklart. Det gäller att klara av och bygga på succén, tyvärr så blir det ofta kontraproduktivt när man gör en sådan säsong som BK gjorde förra året, se bara på IFK under 2019. Lite nya utmaningar helt enkelt dessutom i det hundrade året sedan Bollklubben bildades.

– Vi skall verkligen lägga fokus på oss själv samt vår utveckling under året. Konkurrenter finns där så det räcker och blir över. Serien kommer vara tuffare än förra året då fler lag rustat rejält i vinter. Vi ser framemot en härlig säsong med massa vinster samt utveckling. Personligt är det en ära för mig att få leda BK Olympic som är min moderförening i Malmö under det historiska 100:e året.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.