Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Pontus Viklund: ”Kan bli århundradets tuffaste division 4-serie”


Inför kommande säsong har Åkarps IF gjort en rad nyförvärv. En nygammal bekantskap är Pontus Viklund som kommer från två säsonger i Malmöklubben BK Flagg.

Du är klar för Åkarp, igen, varför?

– Jag var sugen på att testa något nytt efter två säsonger i BK Flagg. Det kändes som att Åkarp har något spännande på gång och då kunde jag att jag ville vara med på det tåget. Två av personerna i staben, tränaren Eremal Zejnullahu och sportchefen Simon Forsén, spelade med mig under min förra sejour i Åkarp så det känns kul att spela för dom nu då de är goda vänner till mig.

Säkrad startplats med tanke på kontaktnätet med staben?

– Det vet man aldrig men jag hoppas och tror att det ska bli så. Sen ska det ju spelas om det som det brukar låta. Det står inte i kontraktet att speltid är garanterad men jag hoppas såklart det.

Du har en tid bakom dig med mycket skador. Vad ska få dig att undvika dessa 2020?

– Jag ska försöka göra en lite mer seriös försäsongsträning i år. Jag har nog varit lite slarvig med det under föregående säsonger. Det har nog varit lite slarvigt när det kommer till rehab vilket gjort att jag dragit på mig nya skador direkt. Jag ska även tänka på att träna lite smartare det vill säga om man känner av någonting så kanske man ska stå över det passet för att inte riskera att gå sönder igen, man börjar ju komma upp i åren, haha.

Hur ser förväntningarna ut för kommande säsong?

– Inga förväntningar är uppsatta än men sen antar jag att vi vill vara ett av topplagen. Sen är det alltid svårt att lyckas med det, kanske speciellt i år då det kanske är århundradets tuffaste division 4. Många lag i serien har spelare som spelat i betydligt bättre divisioner. Det finns till och med de som har allsvenska meriter så det blir en utmaning helt klart.

I samband med din flytt till Åkarp skaffade du också en fin lägenhet i ett av Malmös finare områden, lukrativt kontrakt?

– Nej, det hade inget med kontraktet att göra. Det är inga stora pengar att hämta i Åkarp.

Men det finns lite pengar att hämta?

– Ja, det är inte helt tomt men det är småsummor vi pratar om. Det handlar om matchpremier men det är väldigt små belopp som inte täcker en lägenhet i Malmö, haha.

Om du ska se in i spåkulan. Hur ser rubrikerna ut då för dig och för Åkarp?

– ”Åkarp i division 3 efter en rafflande avslutning” den hade känts bra.

”Wiklund avgör sista matchen” då eller?

– Nej, jag tror inte att jag blir rubrikernas man, det brukar jag inte vara. Jag håller låg profil, en genuin back som inte syns i protokollen. Förutom när det kommer till varningar då kanske.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.