Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Från division 5 till division 1 på mindre än ett år- Filip Bohman berättar om succéåret


Filip Bohman gjorde succé i division 5 för Skurups AIF 2018 med hela 30 gjorda mål i seriespelet. Det gjorde intresset för honom stort från andra håll i Skåne. Under maj 2019 blev han klar för spel i BK Olympic och succén där lät heller inte vänta på sig. Nio mål på 20 matcher gjorde att hans Olympic var nära avancemang till division 1. I kvalspelet till ettan tog det dock slut för Olympic men anfallaren lyckades leverera även där med två mål. Något som tydde på att han var mogen för större uppgifter. Filip Bohmans resa fortsätter nu uppåt. Anfallaren är nämligen klar för Lunds BK i division 1. En flytt som kändes rätt från början menar han.

– Det var faktiskt inte ett svårt val utan man känner att det ska bli intressant att se hur långt man kan komma med sin fotboll. Intresse fanns från två klubbar till i division 1 men valet föll på Lunds BK. Jag fick en bra känsla när jag tränade med laget och anläggningen på Klostergården är riktigt fin också. 

Först Skurup i division 5, sen division 2 med BK Olympic och nu division 1 med Lunds BK. Vad skulle du säga är den största omställningen mellan spelet i femman och nu?

– Tempot, helt klart. Det är väldigt stor skillnad, när du kommer upp i division 2 är det ett, två touch som gäller annars klipper dom dig. Sen var det ganska tufft att komma in i maj förra säsongen när de andra redan är igång med säsongen, jag var inte riktigt i deras fas så det tog ett tag innan man kom in i det.

Det märktes inte på dig direkt då du gjorde 9 mål på 20 matcher i division 2. Vad har du för egenskaper som gör dig till en bra striker?

– Jag skulle nog säga att mitt djupledsspel är det som jag känner mig mest bekväm med. Sen när det kommer till målskyttet och spelet i boxen, där känner jag mig ganska så bekväm, säger Bohman.

En egenskap som ledare i BK Olympic berättat om är Bohmans kyla. Han beskrivs som en orädd spelare som saknar nerver vilket kan ta honom långt som spelare. Anfallaren håller med om att psyket är en av hans styrkor som spelare.

– Ja, jag kan nog hålla med. Jag funderar inte så mycket ute på planen utan jag bara kör. Psyket kan nog vara en av mina starkaste egenskaper som spelare.

Hur ser förhoppningarna ut inför säsongen med Lunds BK?

– Jag har inte hört något om målsättningar än men målet enligt mig är alltid att vinna så klart. Det är den inställningen som jag går in med till säsongen. Bara att hoppas att alla andra tänker som jag. Jag hoppas att klubben satsar mot spel i superettan.

Om vi ska kika in i spåkulan. Om du får sätta rubrikerna. Vad skulle vara drömrubriken för dig när vi sammanfattar 2020?

– ”Lunds BK når superettan”

Lunds BK har ju haft en stor striker tidigare i Martin Dahlin. Blir Filip Bohman nästa?

– Haha, ja vi får väl hoppas på det!

Foto: Privat

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.