Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Skyttekung i Superettan – nu ska Selmani utmana om skytteligan i Allsvenskan


Astrit Selmani lämnade Torns IF för Varberg BoIS i Superettan inför säsongen 2019. Väl i Varberg har Selmani gjort succé. Totalt har det blivit 2355 minuter (27 matcher) för 22-åringen och 15 mål. Selmani själv summerar säsongen så här.

– Jag tycker att den allsvenska platsen är en bra summering. Jag tycker vi hade Superettans bästa offensiv under hela våren och på hösten hade vi Superettans bästa försvar och då ska man vara där i toppen. Så det var extra skönt och få fixa det i sista matchen på hemmaplan.

Kan man säga att 2019 var ditt genombrott i karriären? 

– Genombrottet tycker jag egentligen kom i Torn där jag fick spela på min position i 30 matcher och fick visa vad jag går för. Men att man gör det i Superettan då syns de mer. 

Det blev 27 matcher i Varberg och 15 mål, vilket resulterar till din bästa säsong hittills, något du är nöjd med? 

– Ja klart jag är nöjd med det då jag la ett mål med klubben. Att jag ska göra 15 mål i Superettan och att alla mina mål är spelmål de är ju alltid positivt.

Vinnaren i Allsvenskans skytteliga under 2019 gjorde också 15 mål, en plats du ska konkurrera om under den kommande säsongen? 

– Som anfallare måste du alltid ha målet att göra så många mål som möjligt för hjälpa laget och så klart vill man kunna konkurrera om skytteligan.

Nu blir det spel i högsta ligan under 2020, något som man hade kunnat tänka sig för något år tillbaka? 

– Jag har alltid trott på mig själv att jag kan spela i högstaligan i Sverige, men har vetat att det krävs hårt jobb och tålamod och då man fick man träna hårdare än vad man brukade göra förut.

Vad är dina tankar om 2020? 

– Att det gäller att ta för sig nu.

Foto: Christer Thorell

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.