Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Balint om klubbytet: “Hoppas att ett steg ner ska ge två steg upp”


Hej Geronimo! Du är klar för BK Olympic, ett lag som var nära division 1 efter en fin fjolårssäsong men föll på målsnöret i kvalet. Varför blev det denna flytt?

– Det dröjde ganska länge med kontraktsförlängningar i Lunds BK vilket gjorde en lite osäker och sen har jag jobbat med Mladen Blagojevic tidigare, säger Geronimo Balint.

Mittbacken har kamperat ihop med den nya Olympic-tränaren Mladen Blagojevic vid inte mindre än tre tillfällen tidigare och nu är det alltså dags igen. Den här gången i BK Olympic. Balint berättar hur övergången gick till.

– Mladen skrev till mig och frågade om ett möte. När vi hade haft det kändes allt jättebra och med tanke på vår tidigare relation så var det bara att skriva på och gå med i gänget.

Din karriär har gått spikrakt uppåt de senaste säsongerna. Nu tar du ett steg tillbaka från division 1 till division 2. Varför?

Det handlar lite om livet utanför fotbollen då jag har skolan vid sidan om och jag tycker inte att det känns lönt att flytta någonstans för att spela i samma division eller något högre som inte hade känts lika tryggt. Jag är inte rädd för att gå ner en division för att senare kunna hoppa upp två divisioner om det vill sig väl. Jag tror på Olympic och jag tror på Mladen och truppen känns spännande så därav valet av Olympic.

Hur ser förväntningarna ut för kommande säsong?

– Det har inte varit någon tydlig målsättning än så länge men mina egna tankar med säsongen är att jag är här för att vinna och ta steget upp till division 1. Sen ska man givetvis vara ödmjuk över uppgiften, det är ingen lätt serie men min målsättning är att vi ska kriga i toppen, absolut.

Är ambitionen för dig som spelare att så småningom kunna livnära dig på fotbollen?

– Precis, det är ambitionen. Jag spelar så länge jag har ambitionen att lyckas och det känner jag fortfarande. Jag tycker det är jättekul och hade det klickat i LBK så hade jag kunnat fortsätta där men nu blev det Olympic i stället. Det finns många exempel på spelare som tagit steget från den serien till Superettan så jag kämpar på.

Om vi ska kolla in i spåkulan för 2020. Hur ser drömrubriken ut för Olympic då?

– ”Olympic, Malmös andra bästa lag”, det får vi hoppas på.

Och för dig som spelare, vad skulle drömrubriken vara?

– ”Geronimo Balint, årets mittback i division 2”, det vore fint.

Foto: BK Olympic

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.