Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Rasmus Jönsson återvänder till Helsingborgs IF


Helsingborgs IF är överens med Rasmus Jönsson om en återkomst till klubben. 29-åringen har tecknat ett tvåårsårsavtal.

Rasmus Jönsson kom till HIF år 2002 och fick sex år senare teckna A-lagskontrakt. Efter att ha vunnit ett SM-guld, ett supercupguld och ett cupguld lämnade han klubben för att inleda sin utlandskarriär i tyska VfL Wolfsburg. Med spel i tyska Bundesliga och danska Superligan på meritlistan återvände han till HIF sommaren 2018. Hans fem mål och tre assist under hösten bidrog till att klubben vann Superettan och avancerade till landets högsta liga.

För drygt ett år sedan tecknade han ett nytt kontrakt och inledde den allsvenska säsongen med att göra två mål mot IFK Norrköping i premiären. Han stod dessutom för ett mål i hemmamatchen mot Djurgårdens IF innan han i sin senaste HIF-match blev matchhjälte borta mot Örebro SK.

Sommaren 2019 lämnade Rasmus klubben för ännu ett utlandsäventyr, denna gång i Thailand med Buriram United. Efter 13 seriematcher och ett mål i den thailändska ligan står det klart att Vikensonen återvänder till Olympia och HIF.

– Jag har alltid tänkt att om jag får välja så vill jag helst spela i HIF. Det är här jag trivs bäst och det är här man brinner lite mer för att spela fotboll än på andra ställen. Även om jag alltid vill komma hem är det viktigt för mig att ha en tränare som tror på mig och vill ha mig för mina kvalitéer. Jag kände att jag hade ett bra snack med Olof och ser verkligen framemot att få börja jobba med honom, säger Rasmus och avslutar:

– Även om det inte var officiellt igår fick jag många bra, sköna besked från supportrar. Jag tror också att de vet att jag brinner lika mycket för klubben som de gör. Det är väl sånt som betyder lite extra.

Huvudtränare Olof Mellberg:
– Jag har haft en bra dialog med Rasmus under en längre tid och det känns väldigt roligt att få välkomna honom hem till HIF.

https://youtu.be/fpr1PLaT8O8
Källa: Helsingborgs IF

Text och foto: Helsingborgs IF / Anna Berg

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.