Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Toppade Messi förra säsongen- nu siktar Marcus Lundell mot nya mål


Marcus Lundell hade inga problem att hitta nätet förra säsongen. Med sina 36 mål på 20 matcher vann han skytteligan i division 7 med 22 måls marginal ned till tvåan. Målsnittet på 1,8 mål per match var även högre än vad Messi lyckades med i La Liga förra säsongen. Argentinaren nådde 0,95 mål per match. Hästlängder ifrån Lundell med andra ord. Succén ifjol har lett till intresse från annat håll.

– Ja, det har varit ett visst intresse. Under mitten av förra säsongen så var det någon från Kvarnby IK som hörde sig för, annars har det inte varit något direkt.

Lundell in action. Foto: photobybhl

Kan du berätta lite om förra säsongens succé?

– Vi började säsongen bra och sen fortsatte det på samma spår hela vägen. Målet var att ta steget upp och det lyckades vi med. Vi var ett nystartat lag med målet att ta ÖT Smygehuk upp i seriesystemet eftersom laget klubben la ner för två säsonger sedan. Tidigare låg klubben i division 4 och även om vi inte satt målet att nå dit igen så vill vi såklart vinna även denna serien.

Förväntningar inför säsongen som stundar?

– Nu har vi lite uppehåll men sen är förväntningarna  att fortsätta leverera som förra säsongen. Då hade jag som målsättning att göra ett mål per match i snitt så det blev lyckat men ett sånt mål blir svårare nu så klart. Jag får väl försöka göra ett per match nu med men om det blir nog en tuff utmaning.

Nivån i serien?

– Vad ska man säga, det var ganska så skiftande kvalité på lagen. Det var väldigt stor skillnad på botten och toppen.

Hur ska ÖT Smygehuk kunna behålla dig, bättre kontrakt eller?

– Nej, det handlar nog i så fall mer om vad andra klubbar vill. Skulle det inte dyka upp något intressant på annat håll så kör jag vidare här.

Vad drömmer du om i framtiden när det kommer till fotbollskarriären?

– Det hade varit kul att spela på högre nivå men vi får se vad som händer. Drömmen hade varit att spela för Manchester United en vacker dag.

Det går lite halvtrögt för dom, kunde behöva en Lundell i anfallet?

– Ja, precis, haha.

Foto: Photobybhl

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.