Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Daniel Lindgren: “Årets serie blir säkert ett getingbo”


BK Flagg hade ett kämpigt år under 2019 där det slutade med en nedgradering till division fyra genom kval. Man var endast ett poäng ifrån att klara sig via kvalet men Veberöds AIF var starkare och tog den sista platsen till division tre.

– Degraderingen var en stor besvikelse. En tabell ljuger inte men visst blir man lite hemmablind och tycker att vi förtjänade mer. Tyvärr hade vi för dålig balans och kontinuitet. Vårens prestationer var stundtals riktigt bra men vi hade svårt att avgöra matcher till egen fördel när dem stod och vägde. Höstupptakten startade direkt med lite desperation i jakt på poäng och då tappade vi grunderna i vårt spel. I återkvalet går vi ”back to basic”, skaffar oss ett perfekt läge genom att vara äckligt disciplinerade och taktiska de två första matcherna, för att sen tyvärr plumpa rejält i sista avgörande, säger Daniel Lindgren till Fotbollshörnan.

Nu drar försäsongen igång på allvar, hur taggad är du att dra igång säsongen?

– Försäsongen startade direkt veckan efter kvaluttåget. Reflektioner med individuella samtal var ett måste omgående för att läkningsprocessen skulle komma igång. Många tunga huvuden och negativa tankar såklart. Vid vinst var vi bäst och vid förlust var vi sämst, riktigt så svartvitt är det ju givetvis inte. Sen väl på planen igen så fick jag och killarna utlopp för känslorna och tillsammans med testspelare så fick vi alla upp drivet igen. Det innebär att vi nu har gått vidare och lämnat besvikelsen bakom oss. Vi ska leverera blod, svett och glädjetårar kommande säsong. Vi vill göra avtryck.

Hur kommer ni lägga upp er försäsong?

– Vår försäsong startade som sagt i höstas även om belastning och instruktioner skiljer sig då jämfört med nu. Vi ska fortsätta att förbereda oss successivt för att vara redo till premiären.

Det har varit ganska tyst om er Silly Season, hur har denna varit?

– Vi har haft full fokus på oss själva och på att forma en slagkraftig trupp. Vi stängde Silly Season med en positiv känsla. 

Något i ert lagbygge som du idag saknar?

– Har en väldigt bra trupp med fantastiska individer. Det som saknas är en lagledare 😉

Hur ser du på årets säsong?

– Vad jag har förstått så finns det en hel drös av lag som förstärkt redan stabila trupper, med spets och rutin. Blir säkert ett getingbo.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.