Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Ulf Jansson om hyllningarna efter beskedet: ”Det var precis som om jag hade dött”


Åkarps IF blev Ulf Janssons sista uppdrag som tränare då han assisterade Eremal Zejnullahu under fjolåret. Efter sista matchen meddelade Jansson via sociala medier att han nu lägger tränarkarriären bakom sig och hyllningarna som följde var enorma, något som berörde tränaren som varit aktiv i yrket under 18 års tid.

– Man blev tagen helt klart. Det handlar väl om att man har lyckats göra någonting väldigt bra för många människor eftersom det mestadels var positiva hyllningar. Jag har försökt bygga min ledarstil på att skapa en trygg miljö där man vågar visa känslor för varandra och har roligt tillsammans men att spelarna ändå vet att jag har sista ordet när det kommer till kritan, berättar Ulf Jansson och delar med sig av vad han sa till familjen när han såg alla fina ord och övriga hyllningar som strömmade in.

– Det känns skitkonstigt, det är precis som om jag har dött. Det är den typen av kommentarer man brukar läsa om folk som har gått bort vilket kändes aningen märkligt, men å andra sidan väldigt fint. Det är ju egentligen när man är i livet som man vill höra sådana hyllningar så det är jag väldigt tacksam för.

Varför lägger du taktiktavlan på hyllan just nu?

– Kvarnby IK kontaktade mig och erbjöd mig en heltidstjänst som jag inte kunde tacka nej till. Det jobbet innebär en del jobb även på kvällstid vilket gör det svårt att kombinera med ett tränaruppdrag. Tanken var annars att köra på en säsong till som assisterande i Åkarps IF innan jag tackade för mig, säger han och utvecklar beslutet.

– Jag är inte så ung längre och att jobba dubbelt gör det svårt att hinna med barn och allt runt omkring. Tränarjobbet kräver tid och kostar en del energi och känslan jag hade var att division 2 kanske var så långt upp jag kunde nå så som tränare och då får jag vara ganska nöjd ändå.

Vad skulle du säga är bäst respektive sämst med tränaryrket?

– Jag har väl insett nu när jag ”bara” har mitt heltidsjobb här i Kvarnby IK att jag egentligen har dubbelarbetat från det att jag själv spelade fotboll som 18-åring fram till förra året. Man har sitt vanliga heltidsjobb och därtill ett antal träningar med fotbollslaget i veckan samt resor och match på helgen. Det känns ganska skönt att ägna sig åt att ”bara” jobba på ett jobb numera, säger Jansson och lägger in en brasklapp.

– Men du får väl fråga mig igen sen när det närmar sig seriestart, då kanske jag inte känner att det är så kul att inte vara tränare längre, haha.

I Kvarnby IK kommer Ulf Jansson ha ett särskilt ansvar för klubbens alla ledare, från fotbollsskolan upp till seniorlagen och tillsammans med A-lagstränarna sätta en spelartrupp till seniorlagen. Han kommer även arbeta med administrativa bitar och vara en del i klubbens nav på kansliet. Han ser fram emot utmaningen och hoppas kunna föra klubbens herrlag uppåt i seriesystemet.

– Kvarnby IK är en alldeles för bra förening för att ligga så långt ner som division 4 ändå får räknas som. Det har varit två tuffa år för laget och nu gäller det att vända den trenden. Skulle det gå bra i början av säsongen kan jag nog slappna av något men går det trögt kommer det nog kännas jobbigt att inte kunna påverka på samma sätt.

Och då kanske du klär på dig tränaroverallen på nytt?

– Det är inte min avsikt, jag har 200 % förtroende för Richard Ohlqvist så klarar inte han av att leda laget så gör inte jag det heller, säger Jansson som inte helt vill slå på den stora trumman och säga farväl till tränaryrket för all framtid.

– Nej, man vet aldrig. Det vore dumt att säga här att man aldrig skulle hoppa på ett tränaruppdrag igen och sen om fem år så kanske jag har hittat suget igen och vill bevisa alla vad jag kan och framför allt för mig själv då kanske. Just nu är det däremot absolut inte aktuellt, jag har tillräckligt att göra här i Kvarnby.  

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

1 thought on “Ulf Jansson om hyllningarna efter beskedet: ”Det var precis som om jag hade dött”

Comments are closed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.