Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Jonas Jönsson: “Blir en rolig serie med många derbyn”


IFK Hässleholm slutade förra säsongen på en nionde plats med 34 inspelade poäng. Jonas Jönsson går in på sitt andra år i IFK Hässleholm. Fotbollshörnan har tagit några ord med Jönsson inför den kommande säsongen.

– Det ska bli skönt att köra igång igen efter ett välbehövligt uppehåll, säger Jonas Jönsson till Fotbollshörnan.

– Vi har varit långt framme på både spelar- och ledarfronten sedan serien tog slut mer eller mindre så nu vill man börja arbeta med gruppen och utveckla laget.

Hur kommer ni att lägga upp er försäsong?

– Vi kommer träna fem pass fördelat på fyra dagar under hela försäsongen och sedan kommer vi att börja träningsmatchandet med ett derby mot Hässleholms IF den 31 januari. 

– Det var ett trevligt sätt att starta matchandet förra säsongen då derbyn även på försäsongen lockar storpublik i Hässleholm. Förra året var det fullt runt konstgräsplanen. 

– I år har vi valt att ha fler av våra träningsmatcher mitt i veckan för att få tillgång till att träna på helplan på helgen. På vardagar har vi bara halvplan på Österås konstgräs och då får vi inte med alla delar vi vill arbeta med. 

– Sedan har vi förmånen att kunna åka på träningsläger till Spanien en vecka i mars och därmed gå på gräs redan den 17 mars. Det är ett privilegium. 

Ni slutade på en nionde plats under 2019, hur vill du summera den säsongen?

– Det var både högt och lågt. Vi lyckades bli ganska starka på hemmaplan till slut och det var en del vi ville förbättra. Vårt bortaspel var däremot alldeles för svagt och som en sammanfattning var vi alldeles för ojämna både i matcher och under säsongen. 

Något du känner att du vill ändra på till denna säsong?

– Vi har en klar plan kring vad vi behöver förbättra och var vi kan fortsätta utvecklas. Nu har vi jobbat ett år tillsammans och satt en grund. Vi hade väldigt många unga, egna spelare som gjorde sin första seniorsäsong förra året och de är kvar allihopa så vi vill ta stora steg vidare och vinna betydligt fler matcher 2020. Vi har ett pågående arbete där vi har kommit långt för att utveckla hela föreningen och runt A-laget handlar det främst om det medicinska, scouting och en del i träningsupplägg och individuell utveckling. 

Det har varit ganska tyst om spelare som har lämnat och kommit, hur ser truppbygget ut inför den kommande säsongen?

– Vi hade stor omsättning på spelare inför säsongen 2019 så det var av högsta vikt att vi fick fortsätta med den gruppen vi valde att satsa på inför förra året. Därför såg vi till att ha 18 spelare kontrakterade när serien tog slut. 

– Den enda spelare som lämnat är Derrick Dixon som flyttar tillbaka till Borlänge efter att hans kontrakt gått ut. Nya spelare som vi gjort klart med är Oscar Skarp – målvakt från Sölvesborg, Hugo Arvidsson – mittback från Mjällbys U19 och sedan är vi oerhört glada att ha fått hem Albin Nilsson från Trelleborgs FF. 

Hur ser du på årets säsong?

– Som jag nämnt tidigare vill vi ta stora steg på många sätt detta året och förväntningarna är att alla spelare kommer ta/ har tagit stora steg i sin utveckling när serien drar igång i april jämfört med var vi befann oss under 2019. Kan vi sedan höja nivån kring hela upplevelsen att vara spelare i IFK Hässleholm så kommer spelarna prestera på en nivå som kommer ge oss framgång i år. Det blir även en rolig serie med många derbyn och förhoppningsvis kommer det locka en hel del publik till våra matcher. Nu ser jag dock mest fram emot att träffa alla igen och börja arbetet. Seriespelet ligger en bit bort i tiden. 

Foto: IFK Hässleholm

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.