Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Gjorde 56 mål 2019- Nu tar Lödde in Schweden-Bomber för att lyfta ytterligare

Kim Johansson tillsammans med "Schweden-Bomber" Jörgen Pettersson. Foto: Lola Nilsson


IF Lödde slutade på en hedrande tredjeplats i division 3 under fjolåret. I år ska laget försöka toppa den prestationen och ta steget upp i tvåan. Tränarna som ska föra laget upp är Kim Johansson och hans assisterande Jörgen Pettersson. Schweden-Bomber som han kallades under sin tid i Tyskland är nu tillbaka i klubben efter en sejour i Landora. Huvudtränaren Kim Johansson är lycklig över sin nye assisterande.

– Det känns det lite speciellt, jag går ju från den ena meriterade herren till den andra, säger Johansson som förra säsongen hade Mats Lilienberg som assisterande i Lödde.

Varför återvänder Pettersson till klubben?

– Både Jörgen och vår före detta kapten Kristoffer Andreasson återvänder till klubben efter en sejour i Landora vilket är glädjande för oss. De ville kanske ha något lite högre upp och kände att det fanns mycket potential i detta Lödde, säger han och utvecklar vad Pettersson ska jobba med i laget.

– Vi kommer inte att dela upp ansvaret gällande defensiven och offensiven mellan varandra. Sen om det skulle vara så att han har lite mer kompetens när det kommer till det offensiva så lägger han kanske lite mer fokus där, vi får se. Han är fantastiskt kunnig och har mycket kompetens som vi säkert kan ha nytta av så det blir nog hur bra som helst.

Offensiva Lödde gjorde 56 mål 2019

Lödde kom som sagt på en hedrande tredjeplats ifjol men avståndet till en kvalplats var trots det ganska långt då det skilde nio poäng till tvåan GIF Nike. I år ska klubben ta nästa kliv med en bättre säsongsstart än 2019 som inleddes trevande.

– Inför förra säsongen hade vi det lite kärvt då vi stod med 7-8 spelare inför den sista veckan på frimånaden. Vi lyckades få in många spelare på slutet där som tur var men det var en stor omsättning av spelare vilket gjorde starten tuff. Den här försäsongen har varit lugnare då vi har varit ute i god tid och vetat om vad vi velat få in och även lyckats med det.

Någon speciell förstärkning att hålla ögonen på?

– Egentligen inte, det är sex stycken spelare som är riktigt bra allihopa, säger Johansson diplomatiskt. Han väljer sedan ändå att lyfta två namn lite.

– Extra kul att få hem två hemvändare i Kristoffer Andreasson och Jakob Gustafsson som närmast kommer från GIF Nike.

Målskyttet var inget bekymmer 2019, Lödde gjorde då hela 56 mål på 22 ligamatcher. Johansson beskriver receptet på att göra många mål är en blandning av olika saker.

– Jag skulle väl säga att det är en mix av att ha skickliga spelare samt ha mycket frihet och kreativitet. Vårt lag består av många duktiga spelare i de främre leden vilket bjuder in till att spela en offensiv fotboll.

Ska man tolka det som att i Lödde vinner man hellre med 3-2 än 1-0?

– Svår fråga, hade jag själv spelat så hade jag nog gärna vunnit med 3-2 men nu när man står vid sidan är det skönare med en 1-0 seger, säger Johansson varpå han nämner en stor förändring mot fjolåret. Han själv lägger skorna på hyllan och lägger allt fokus på tränarbiten.

– Jag tycker det är riktigt roligt att stå vid sidan om även om jag kanske har några år till i mig på planen. Med de spelarna vi har fått in till säsongen känns det inte rätt att jag ska hålla på där och ta minuter från någon annan ung kille.

Du skriver på er hemsida att du är otroligt imponerad över organisationen i IF Lödde. Kan du specificera hur en fungerande organisation ser ut?

– Klubben har en tydlighet utifrån hur de vill jobba och det ruckas inte på bara för att få in någon extra spelare med högre kompetens. Här är det samma villkor för alla, säger Johansson och utvecklar att även hans arbetsbörda minskat sedan flytten till Lödde.

– I tidigare föreningar har man fått göra det mesta själv. Det handlar om att boka matcher, fixa träningar, kläder, kontrakt osv. I Lödde ligger inte den biten på mig utan jag kan fokusera helt på mitt jobb som tränare vilket underlättar.

Vi kikar in i spåkulan för 2020. Vad vore drömrubriken för dig då?

– ”Äntligen tog Lödde steget upp i division 2”

….med Johansson på planen?

– Haha, nej snarare ”när han väl slutade gick det vägen”.

Kim Johansson tillsammans med “Schweden-Bomber” Jörgen Pettersson.
Foto: Lola Nilsson
--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.