Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Camara Jönsson om framtiden i Trelleborg- ”Inte bara en fråga om fotbollen”


I slutet på december berättade Salif Camara Jönsson för Trelleborgs Allehanda att hans framtid i Trelleborgs FF var osäker. Fotbollshörnan ville därför ta pulsen på anfallaren månaden senare för att se om det skett något vid förhandlingsbordet. Anfallaren är dock avvaktande i sina svar kring framtiden när han får kommentera saken.

– Det har inte rört på sig jättemycket. Vi för en diskussion just nu kring hur framtiden ska se ut. Förhandlingarna just nu är lite annorlunda mot tidigare då det inte enbart handlar om fotboll i så fall utan det är en del andra parametrar som ska stämma in, säger Camara Jönsson.

Snackar vi om en eventuell sportchefsroll eller liknande för dig då eller?

– Jag kan inte gå in på exakt vad det handlar om men det är andra typ av möjligheter i det kontraktet i sådana fall.

…men du är fortsatt sugen på att fortsätta spela fotboll?

– Ja, det är jag väl, säger han med en viss tvekan i rösten. Intresset för att spela fotboll slutar nog aldrig men förutsättningarna ska vara rätt också. Jag är inte ung längre och nu börjar man titta på andra bitar också.

Den senaste skadan du drog på dig var ganska allvarlig. Har den satt några spår rent mentalt när det kommer till framtiden för din karriär?

– Nej, jag skulle inte vilja säga det. Hela rehabprocessen var ganska snabb, den medförde inga men och jag hade inga känningar under själva comebacken överhuvudtaget. Skadan i sig var därför ganska smidig även om den var allvarlig när den väl uppkom, säger han och utvecklar.

– Jag har inte känt av den och inte haft någon form av rädsla i närkamper och så. Sen kom ju skadan ganska olämpligt då jag kom tillbaka mitt under allsvenskan utan en ordentlig försäsong vilket påverkar prestationen.

Motivationen under många år var allsvenskt spel, det fick du uppnå med Trelleborg 2018. Hur är motivationen för spel i superettan?

– Om det nu skulle bli superettan spel igen och försöka ta TFF tillbaka så skulle det absolut vara motiverande nog. Man är fotbollsspelare och har hela tiden drivet att vilja vinna matcher, säger han och berättar om hur det var att nå sina drömmars mål och spela allsvenskan 2017.

– Jag fick 13 matcher i allsvenskan så det var skönt att nå det målet eller drömmen om man vill kalla det så. Sen hann jag med och göra några mål också vilket var en milstolpe i sig. Det är skönt att känna att det här var målet och det lyckades jag uppnå med de uppoffringarna valen jag gjort längs vägen.  

Slutligen, när du lämnar elitfotbollen en vacker dag, får vi då se Camara Jönsson i de lite lägre divisionerna får att hålla igång eller hur tänker du kring det?

– Det är svårt att säga nu men absolut finns det en möjlighet. Det beror lite på vad och hur förutsättningarna är och ifall man hittar rätt klubb. Jag stänger inte dörren för det i alla fall, så mycket kan jag säga.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.