Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Erik Figueroa klar för Helsingborgs IF


Helsingborgs IF är överens med försvararen Erik Figueroa om ett ettårskontrakt. 29-åringen har anslutit till resten av laget och kommer att delta i dagens träningspass.Erik Figueroa gjorde sju säsonger i Superettan och Division 1 Norra innan han avancerade till Allsvenskan med IF Brommapojkarna inför säsongen 2018. Efter 26 allsvenska matcher lämnade 29-åringen i januari 2019 för chilenska Unión La Calera.– Det känns skönt att alla bitar är på plats och att jag snart får träna med gänget. Det ska bli kul att träna, hitta formen och sedan spela Allsvenskan igen. Jag vet vad Olof vill som tränare och vi har samma vision så det ska bli kul att jobba med honom igen, säger nyförvärvet.HIF:s huvudtränare Olof Mellberg har arbetat med Erik i IF Brommapojkarna och känner spelaren väl.

– ”Figge” är en erfaren försvarare med bra fysik och fin vänsterfot som kan spela både vänsterback och mittback, säger huvudtränaren.

Text och foto: Helsingborgs IF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.