Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Tommy Johnsen: ”2019 var ett bra år för Veberöd”


Tommy Johnsen blev inför säsongen 2019 klar för Veberöds AIF när han lämnade Rydsgårds AIF.

En säsong som slutade med en andra placering i Div.4 Sydvästra som innebar kval till division tre. En kvalgrupp som Veberöd vann och spelar i division tre under 2020.

Fotbollshörnan har tagit ett snack med Johnson. Och så här vill han summera säsongen 2019.

– Förra säsongen var målsättningen att klara nytt kontrakt så fort som möjligt, och allt annat skulle vara en ren bonus för oss. Vi tappade många spelare och framför allt båda forwards som valde att varva ner.

– Daniel Lindgren lämnade som tränare och fick med sig Oskar i målet som var en av seriens bästa. Totalt sju till åtta spelare ut och det såg inte så bra ut när vi startade vår träning i januari.

– In kom Besnik Rustemaj från Genarp, Johan Jönsson målvakt från Hörby och Martin Pintaric från Malmö City på hösten.

– Sedan valde vi att satsa på våra egna så vi spelade tre till fem juniorer i varje match. Vi vann endast en träningsmatch och i premiären förlorade vi borta mot Vellinge IF, men sedan vann vi i andra matchen och hade sedan tio raka utan förlust som gjorde att vi växte in i serien och fick ett helt annat självförtroende i matcherna.

– Gick till uppehåll som tvåa i serien och ändrade då lite på målsättningen att klara en kvalplats, då Vellinge redan var så långt före alla andra. Gjorde en bra höst också som gjorde att vi blev två i serien och fick vår kvalplats som var kanon. Men också överraskade för många och så även för oss i truppen. En underbar känsla att gå upp med detta lag och framförallt med så många egna produkter som vi har i vårt lag. Så 2019 var ett bra år för Veberöd som faktiskt missade kvalet året innan.

Det blev en tajt kvalgrupp, skönt att gå segrande ur den? 

– Kvalet gick ju bra som dem flesta vet, och det börjad med bortamatch mot WMA där vi ledde med 4-1 med 10 min kvar och som sedan blev 4-4 när matchen var slut. Skit tungt att inte kunna stänga matchen och vinna den, men fotbollen är rund och varar tills domaren blåser av.

– Andra matchen mot Rydsgård AIF hemma vinner vi med 1-0 som gjorde att vi hade allt i egna händer inför sista omgången.

– Matchen borta mot BK Flagg som vi var tvingade att vinna gör vi en av våra bättre matcher och vinner helt rättvist 2-0 och Div. 3 var ett faktum. Vi förlorar ingen match i kvalet och går upp helt rättvist tycker jag.

I sociala medier har det varit ganska lugnt med nyförvärv och spelare som har lämnat, hur ser truppen ut? 

– Truppen inför 2020 ser bra ut då vi endast tappar två spelare som väljer att varva ner, och vi behåller alla resten av truppen. Vi har fått hem tre styck egna produkter som spelat med andra klubbar några år och som fortfarande är juniorer.

– Det är Hampus Isberg (MFF), Tim Krämer (Landskrona BOIS) och Issac Munthe (Lunds BK) och dessa tre kommer att vara i senior truppen.

– Två andra nyförvärv som vi gjort är Selmir Halilovic från Rosengårds FF en forward som var en av Div. 4 bästa spelare förra året. 
Vår andra spelare är Henrik Iilmanen från BK Flagg som är innermittfältare och som kommer tillföra mycket med sin vinnarskalle och sin fina spelförståelse. Så många egna produkter i laget 2020, och ungt lag som jag tror kan överraska många i serien.

Nu drar försäsongen igång, hur kommer ni lägga upp er försäsong? 

– Vi börjar inte från den 20/1 då jag tycker vi har världens längsta försäsong i Sverige. Vi kör fyra pass i veckan innan träningsmatcherna kommer igår då vi går ner till tre pass.

– Ett pass i veckan kör vi i Dalby (träningsbutiken) fysträning för att bygga upp dem viktigaste musklerna för en fotbollsspelare och detta gör vi fram till april.

Det kommer bli en tuff serie i trean denna säsong, hur ser du på årets säsong? 

– En serie med många bra lag och vi såg redan förra året hur tufft dem lagen hade det som kom från Div. 4. Vi skall försöka att etablera oss som ett stabilt Div. 3 lag och så får vi se hur långt det räcker för oss.  Någon favorit blir vi inte, men samtidigt så tror jag att vi kan bli en stor överraskning för många lag.

Är du taggat att dra igång med säsongen 2020 nu?

– Supertaggad att komma igång och det skall bli kul att se hur vi kan mäta oss i Div. 3, hur vi kan utveckla vårt lag och även individuellt. Kommer att bli en skitrolig serie med många bra matcher, och även få möta lag som Högaborg skall bli kanon roligt.

Foto: Privat

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.