Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Tommy Ringblom: ”Kommer att bli en jämn och tuff serie”


Tommy Ringblom tog över som huvudtränare i FC Rosengård i början av december. Nu laddar han tillsammans med sitt lag inför den kommande säsongen i Div 2.

Fotbollshörnan har varit i kontakt med Ringblom om sin första tid i FC Rosengård och om den kommande försäsongen.

– Jag har varit i Rosengård i drygt en månad nu. Jag är mycket imponerad över hur proffsigt skött allt i klubben är. Valentino är en otroligt ambitiös människa som jobbar hårt med allt runt omkring laget. Hans ambition och vision smittar av sig på alla som väljer att komma till Rosengård. Spelartruppen är bra, bred, seriös och extremt villig att jobba hårt. De har en härlig vilja att lära sig nytt och att utvecklas. De flesta spelarna är ofta på plats en bra stund innan vi har samlingstid. Stämningen är mycket god och trots en helt ny ledarstab och många nya spelare, känns det som att vi känner varandra väldigt väl redan. 

– Ett av mina första och tydligaste önskemål, när jag diskuterade med Valle, var att få med mig Sebatin (”Sillen”) i ledarstaben. Jag har haft en stor respekt för Sillen som tränare, efter att ha sett vad han har gjort med Balkan. Jag är redan mycket imponerad av honom. Han får mig, precis som Valle, att vilja jobba hårdare. Han är en otroligt duktig tränare och framför allt en bra och positiv människa. Tillsammans med Jonas, som jag jobbat med innan och är bäst på det han gör, kommer detta att bli bra. Även vår lagledare Emir är en person som jag vill lyfta fram. Varje träning så gör han ett hästjobb. Han gör så att vi andra kan fokusera på våra uppgifter till 100%. Han får en nästan att känna sig lite bortskämd. Jag är helt enkelt otroligt nöjd med min första tid i klubben. Detta kommer att bli jätteroligt.

FC Rosengård har värvat en del spelare inför den kommande säsongen, hur ser truppbygget i laget ut? 

– Rosengård har kommit sexa två år i rad. Stommen från den truppen är kvar, så det finns en kontinuitet sedan tidigare. Blerim, Cascalheira, Hannes, Linus, Egzon, Granit, Oscar, Silvin, Zack och Zia etc. Dessa spelare har en mer eller mindre lång historik i klubben. Vad vi har gjort är att förstärka laget på specifika positioner med spelare som har rätt karaktär. Framför allt vår backlinje. Patchi, Cliff, Kofi och Martin har tillkommit vilket gör att konkurrensen är knivskarp i backlinjen. På mittfältet har Jonne och Thierry spetsat ett redan kompetent mittfält. Dessutom har vi plockat in en mycket duktig målvakt i Kevin. Utöver detta har vi en del unga spelare som Yasin, Kasper, Almir, Ismael, Dardan och Emin. Jag är helt säker på att någon av dessa kommer att kliva fram i år. Vi är nöjda med vår trupp som den är. Hade serien börjat imorgon hade jag varit väldigt trygg med det vi har. Givetvis vill en klubb som Rosengård alltid ha de bästa spelarna så inga dörrar är stängda. Det finns alltid plats för duktiga spelare men om det inte dyker upp fler så är det inga problem. 

Försäsongen är bara runt hörnet, hur kommer ni lägga upp er försäsong?

– Vi kommer framför allt att spela mycket fotboll. Vi kommer att implementera vår filosofi och få spelarna att förstå vad vi vill att de ska göra på de olika positionerna. Vi är ett lag som vill vara bollförande och spela bollen längst marken så långt det går. Vi vill spela en anfallsinriktad och passningsorienterad fotboll. Det kommer att kräva att alla vet exakt var de ska vara, vad de ska göra, när de ska göra det och hur de ska göra det. 

Vad är målsättningen med årets säsong? 

– Målsättning är en sak som jag anser är en intern uppgörelse inom gruppen. Det är något heligt. Det är inte någon tom slogan som man bara säger. Att sätta upp ett mål och att göra allt i sin makt för att uppnå det, varje dag, i tio månader, kräver att man är otroligt dedikerad och disciplinerad. Det kräver att man har en grupp där alla, i med och motgång, ställer upp för varandra och ställer extremt höga krav på varandra i alla lägen. Vi har en enormt tydlig målsättning och alla är rörande överens. Det är dock inget jag vill gå ut med efter 1 månad i klubben. 

Hur ser du på årets motstånd i serien? 

– Jag tror att det kommer att bli en jämn och tuff serie. Det är många bra lag, många duktiga spelare, många duktiga tränare och flera spännande satsningar. Jag har lika stor respekt för alla motståndare i serien. Det spelar ingen roll om det är div.4, 2 eller Allsvenskan. Det är svårt att vinna matcher. Varje match har sin problematik. Du måste vara lika fokuserad när du möter ett tippat topplag, som när du möter ett tippat bottenlag. Vi är inte bättre än något annat lag i serien, förrän vi har bevisat att vi är det. 

Derbyt mot ditt gamla lag LB07, hur kommer det att kännas med tanke på din historik i laget?

– Jag är tränare för Rosengård nu och jag har fullt fokus på oss. Precis samma inställning som jag kräver av mina spelare. Vårt mind-set kommer att vara likadant i varje match. Vi spelar för att vinna, oavsett motstånd. För mig kommer LB07 att vara en helt vanlig seriematch, där det är tre poäng som står på spel. De spelarna som är kvar i LB07 från min tid, kommer att få en kram efter matchen, när vi har vunnit.       

Foto: Stephan Lindstrand, FC Rosengård

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.