Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Allsvensk rutin klar för Vejby IF


Vejby IF har gjort klart med 32-årige Vlado Zlojutro som senast kommer från Hittarps IK.

Zlojutro har bland annat Allsvenska meriter från Hammarby IF och Östers IF. Förutom dessa två lag har Zlojutro även spelat i klubbar som Husqvarna FF, IFK Värnamo, Varbergs BoIS, Ängelholms FF och senast Hittarps IK.

– Att Vlado kommer till Vejby IF kommer innebära att vi får in lite rutin till vårt unga lag. En spelare som har spelat på högre nivå. Han kommer vara viktigt i både träning och match. Där han visar de yngre vad det innebär att lyckas och ta nästa steg i deras fotbollskarriär, säger Vejbys tränare Magnus Arvidsson till Fotbollshörnan.

Vad är hans styrkor? 

– Vlados styrkor är att han är väldigt bolltrygg med en bra vänsterfot. Han kan spela både på mittfältet och i anfallet.

Han har bland annat allsvenska meriter, hur kommer ni förvalta dessa meriter till övriga laget? 

– Att Vlado har kommit in kommer att höja vår nivå både i matcher och träning. Tror vi kommer framförallt att bli bättre offensivt med att han kommer hålla i bollen.så vi får upp laget. Kommer bli viktigt i sista tredjedelen med att luckra upp ett tight försvar. Med både mål och sista passningar med sin vänsterfot.

Ni har gjort fem nyförvärv inför den kommande säsongen, hur ser du på ert truppbygge? 

Vi har tagit in 5 nya spelare och alla som vi har tagit in är spelare som kommer slåss om en startplats. Rasmus Strandberg (mittfältare), Filip Sjöberg (back), Emil Strengenes (Anfallare) alla tre från Ängelholms FF. Stanley Batres (mittfältare) som kommer tillbaka till Vejby efter ett år i Högaborgs BK. 

Är ni nöjda eller kommer det bli ytterligare nyförvärv?

– Sista spelare in Vlado och med hans övergång så känner jag att vi är klara med truppen. Vi har 2 målvakter och 20 utespelare klara.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.