Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Torns damer experter på Fair Play- inte en varning under 2019


Söker man på Fair Play på Google borde Torns IF:s damlag hamna högst upp. Åtminstone om man ser till förra årets säsong då laget lyckades med bedriften att inte orsaka en enda varning på 18 matcher i division 3. Må hända att laget slutade på sjundeplats i serietabellen. När det kommer till Fair Play är de i en klass för sig.

– Det var andra året i rad som vi vann Fair Play-tabellen faktiskt. I år gick vi igenom säsongen utan kort och under förra blev det ett gult på hela säsongen, säger lagledaren Leif Håkansson.

Är det här något som ni satsar mot eller är det en tillfällighet?

– Första året vi vann den här Fair Play-tabellen hade jag själv ingen tanke på det. Sen har jag själv policyn att vi som lag ska spela fotboll och inte ägna oss åt annat, säger han och berättar om fjolåret.

– Då var vi taggade till att klara en hel säsong utan att dra på oss varningar. Jag sa till laget att vi kan ge det ett försök och det visade sig att det gick hela vägen. I serien slutade vi på en sjundeplats så det kunde kanske gått bättre rent sportsligt. Vi hade lite problem med skador i truppen som ställde till det. Hade vi haft vårt ordinarie lag så ska vi ligga med i toppen, helt klart.

Det hade inte gått bättre om ni “köttat” lite mer?

– Det tror jag faktiskt inte. Spelarna vi har är inte glada för att tacklas och spela fult utan det är Fair Play som gäller. Kanske kan de vara lite för snälla ibland men tillsynes och sist så är det fotboll vi spelar. Skulle jag säga till någon av mina spelare att hon dragit en spelare i tröjan så kan den spelaren bli lite förbannad på mig.

Skånes FF delar ut pengar till vinnarna, vad har ni använt dessa till?

– Än så länge ligger pengarna på lä. Tanken är dock att vi ska ha en kick-off för en del av slanten. Torn sticker också ut lite som föreningen genom att alla våra spelare i damlaget har kontrakt så de får ersättning. Uppnår spelarna ett visst antal träningar etc så tillfaller 1000 kr kontant samt 1000 kr i presentkort på en sportbutik.

Ska ni fortsätta satsa mot vinst i Fair Play-tabellen?

– I år hade jag tänkt lägga det åt sidan och inte prata så mycket om att inte ta varningar och se vad som händer. Sen tror jag inte laget tänkte så mycket kring det i fjol heller utan de spelar helt enkelt schysst. De är på plan för att spela fotboll.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.