Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

72 gula kort och fem röda 2019- Nu tar Lilla Torg krafttag mot skitsnacket


Lilla Torgs FF hamnade längst ner av alla lag i Skåneboll-regionen i Fair Play tabellen som Skåneboll presenterade efter säsongen 2019. Detta efter att ha tagit hela 72 gula och fem röda under säsongens 22 matcher. Vi tog ett snack med tränaren Alexander Burman för att reda ut hur det kunde bli så.

Hur kommer det sig att det blev så mycket varningar förra säsongen?

– Ja, kollar man tillbaka i tiden så har det varit ganska många gula kort i laget. Förra säsongen skulle jag säga att majoriteten av korten ligger i snacket på planen. Inför kommande säsong har vi tagit krafttag för att få bort det skitet, säger Burman med tydlighet i rösten.

Krafttag, berätta mer?

– Egentligen skulle jag väl vilja hålla det mesta inom gruppen men vi samarbetar med Skånes FF och försöker hitta olika vägar för att lösa den biten. Skånes FF är behjälpliga kring ämnet och i grund och botten handlar det nog om utbildning för spelarna och för oss som grupp.

När vi summerar 2020 så ligger ni i topp i ställer när det kommer till Fair Play?

– Ja, i alla fall serietabellen hoppas jag.

Hur ställer du dig till varningar överlag, kan det till och med vara bra att dra på sig ett kort då och då?

– Nej, eller både ja och nej. Inte sånna kort som vi har dragit på oss förra säsongen i alla fall. Jag tror alla tränare kan tycka att det kan vara okej att dra på sig kort för att förhindra ett friläge från motståndaren om du förstår vad jag menar. Våra problem har dock inte suttit där utan det har varit mest snack.

Men 2020 blir det inget snack från dina spelare?

– Vi jobbar stenhårt för det så vi hoppas att det ska bli en progression.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

1 thought on “72 gula kort och fem röda 2019- Nu tar Lilla Torg krafttag mot skitsnacket

Comments are closed.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.