Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Salif Camara Jönsson förlänger med Trelleborgs FF


Salif Camara Jönsson har förlängt sitt kontrakt med Trelleborgs FF. Den nu 37-årige anfallaren kom till Trelleborgs FF inför säsongen 2015 och var efter 15 mål i Superettan under säsongen 2017 starkt bidragande till Trelleborgs FF:s avancemang till Allsvenskan 2018. Det nya kontraktet med klubben gäller för ett år.

Efter en hälsensskada inför den Allsvenska säsongen 2018 kom Salif tillbaka och gjorde sitt första inhopp i Allsvenskan under augusti 2018. Under Superettansäsongen 2019 stod han för 6 mål för Trelleborgs FF.

– Salif är en viktig ledargestalt i laget och en stor profil i klubben och jag är väldigt glad över att han vill fortsätta ytterligare ett år. Han kom tillbaka starkt efter sin skada 2018 och jag är övertygad om att han kommer kunna leverera även den här säsongen, säger Kristian Haynes, huvudtränare i Trelleborgs FF.

Salif har haft stor betydelse för klubben, inte minst under säsongen 2017 då han var starkt bidragande till avancemanget till Allsvenskan. Under de senaste säsongerna har han även haft rollen som lagkapten. Klubbdirektör Mattias Kronvall berättar att ambitionen är att ha kvar Salif i en roll i klubben även efter spelarkarriären:

– Vi har en gemensam ambition att hitta en roll för Salif i den sportsliga organisationen även efter hans spelarkarriär. Han har stora kvaliteter även utanför plan, säger Mattias Kronvall.

Salif Camara Jönsson ser fram emot ännu en superettansäsong med Trelleborgs FF: 

– Jag ser fram emot att fortsätta med Trelleborgs FF. Klubben bygger, med tränare Kristian Haynes i spetsen, ett lag som känns väldigt spännande hela vägen från ledarstab till spelare, säger Salif Camara Jönsson.

Text: Trelleborgs FF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.