Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Folkesson stannar i BK Höllviken: “Gillar projektet”


Förra säsongen skrev Mattias Folkesson på för BK Höllviken efter en lång sejour i Åkarps IF. Det dröjde inte länge innan han blev en injektion i laget och bidrog till att laget behöll sin plats i division 4. Nu är Mattias Folkesson klar för ett år till med klubben och vi tog ett snack med mittbacken i BK Höllviken.

Varför väljer du att stanna kvar i klubben?

– Jag tycker om deras projekt. Klubben har börjat om kan man säga sen det att division 1-laget lades ner och att det numera bara är ett lag det satsas på. Nu vill BK Höllviken ta sig uppåt i seriesystemet men inte med vilka medel som helst, säger Folkesson och utvecklar.

– Klubben vill jobba med eget folk och få igång sin egen verksamhet vilket gör att vi är ett väldigt ungt lag. Det gör att det känns spännande att se vad man själv kan bidra med i form av lite rutin och att man spelat fotboll på den här nivån i ganska många år nu.

Många hävdar att division 4-serien i år är bättre än på väldigt många år, vad är din åsikt?

– Det håller jag med om men vill samtidigt tillägga att det är något man säger inför varje säsong, haha. Sen är den här säsongen lite extra speciell med tanke på att många klubbar förstärkt med profilerade namn och spelare med karaktär. Jag tror att denna division 4-serien faktiskt är bättre än några av division 3-serierna. Många av division 3-lag hade haft problem i den här serien, helt klart.

Vilka lag känns hetast på pappret, bortsett från er själva då?

– Bortsett från oss så är Ariana ett spännande projekt som tar kliv hela tiden. Nu har de fått in lite Malmöprofiler också vilket gör dom spännande. Sen tycker jag att Åkarp känns heta också. De har varit bra under flera säsonger på rad och har nu fått in spelare som Pontus Viklund och även en profilvärvning som André Johansson så de blir nog också att räkna med.

Det är en del klubbar i serien du spelat i tidigare (Mattias har tillhört både Lilla Torg och innan BK Höllviken hade han många år i Åkarps IF). Speciellt att få möta dessa?

– Jag tycker det ska bli roligt, fick möta Åkarp förra hösten också som blev ganska het där en av deras spelare blev utvisade. Det var mycket känslor på plan där så det ska bli kul att mötas på nytt. Pratar vi Lilla Torg så var jag bara där under en säsong så det kan jag inte säga känns något speciellt att möta dom, det är inga spelare kvar från den tiden jag var där.

Vad tänker du kring deras varningsstatistik i fjol, 72 gula och fem röda kort?

– Jag reflekterade inte på det under föregående säsong men hajade till lite när jag såg artikeln igår. Tänker man tillbaka så är det ett lag som spelar fysiskt helt klart men jag tycker inte att Lilla Torg var mycket fulare och tuffare än de andra lagen i serien.

Hårda känslor när du lämnade Åkarp förra säsongen?

– Ja, det är klart att det var ganska hårda känslor. Jag hade många fina år i Åkarp och det blev ett lite tråkigt slut på den tiden. Jag hade nog varit där lite för länge och mina känslor tillförde kanske inte killarna så mycket och gruppen vill något annat. Sen samtidigt så är det som det är och jag mår bra idag och Åkarp verkar också må bra så det är inga hard feelings från min sida, det finns inget agg.

Vad kan vi förvänta oss av BK Höllviken 2020?

– Vi hoppas som alla andra att vinna varje match vi ställer upp i, sen får man inte glömma att det är ett nytt projekt som startat. Målsättningen är att det ska vara 75 % egna utvecklade talanger i laget. Det kan då även vara äldre spelare som kommer utifrån men som sedan efter fyra år räknas in i den skaran, säger han och utvecklar.

– Man håller på att bygga upp en klubbmentalitet kan man säga. Det jobbet startade inför förra säsongen och när det kommer till målsättning har vi inte nämnt det så mycket än. Vi vill utvecklas hela tiden och en placering på övre halvan är nog en rimlig målsättning, vi kommer slå ur underläge och hoppas att vi kan dra nytta av att inte så många pratar om oss.

Och Mattias Folkesson bjuder på show?

– Det hoppas jag, en målglad mittback hoppas jag kunna bjuda upp till. Stänka dit någon boll på hörnor och förhoppningsvis knorra dit en boll på frispark också.

Foto: BK Höllviken

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.