Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Två skånska lag vidare till SM-slutspel i futsal

Helgen den 14-16:e februari är det dags för årets upplaga av SM-slutspelet i futsal för 17-åringarna. Spelplats är Helsingborg Arena.

Under helgen har det regionala gruppspelet avgjorts runt om i Sverige. Ett gruppspel som man tar sig genom att vinna bland annat DM i Skåne. Vinnarna i Skåne var Södra Sandby IF och Dösjöbro IF på flicksidan. På pojksidan fick IFK Hässleholm och Kristianstad FC vidare.

När helgen summeras så står det klart att vi har två skånska lag vidare till SM-slutspelet som avgörs i Helsingborg Arena.

Dösjöbro IF spelade i Ronneby Sporthall under lördagen. I sin grupp hade man IFK Värnamo, IFK Karlshamn och Smedby AIS. Efter en hård kamp stod det klart att Dösjöbro tog sig vidare till slutspelet. Man slutade på samma poäng som tvåan IFK Värnamo. Men tre mål bättre i målskillnad gjorde att man tog sig vidare.

Södra Sandby IF var uppe i Frölunda Kulturhus Sporthall och spelade sin grupp. I sin grupp hade man Brämhult IK, Kungsbacka DFF och IK Zenith. Efter tre matchen stod det klart att Södra Sandby vann alla sina tre matcher och levererade hela 19 mål. Bäste målskytt var Ida Garmfors med sina åtta mål.

IFK Hässleholm spelade även sitt slutspel i Frölunda. I sin grupp hade man Lindome GIF, Sandareds IF och Ullareds IK. Efter tre matcher stod det klart att man slutade på en tredjeplats i gruppen med endast tre poäng. I och med placeringen tog man inte sig vidare till slutspelet.

Kristianstad FC var tillsammans med Dösjöbro i Ronneby. I sin grupp hade man FK Karlskrona, Svärtinge SK och Värnamo Södra FF. Efter tre matcher stod det klart att Kristianstad endast lyckades få med sig tre poäng i gruppspelet och tog sig därmed inte vidare till slutspelet.

FOTBOLLSHÖRNAN TV:
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.