Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Dan Nilsson: “Känns som vi har satt truppen”

FC Möllan slutade på tionde plats under 2019 och fick kvala för att hålla sig kvar i division fem. Väl i kvalet väntade Esperöds SK, efter 1-1 på bortaplan och 0-0 hemma, lyckades Möllan stanna kvar i division fem.

– Säsongen 2019 började bra för vår del och vi hade kvalplats uppåt inom räckhåll. Sen när höstsäsongen drog igång så blev lite tvärnit för oss, många uddamålsförluster. Skador i truppen som gjorde oss sårbara. Vi fick ändra målsättningen från att klara oss kvar i div fem utan kval till just det kval för att undvika nerflyttning och det klarade vi med, säger Dan Nilsson till Fotbollshörnan.

Försäsongen är igång i FC Möllan, hur känns det att vara igång? 

– Det känns härligt att vara igång igen efter nära två månaders uppehåll. Både jag och min nya tränarkollega Ralf Svärd tycker att det var på tiden att träningarna kom igång.

Hur kommer ni att lägga upp er försäsong i Möllan? 

– Försäsongen är annorlunda upplagd i år jämfört med förra säsongen. Vi har ökat fysträningen och även lagt in mer spelövningar. I lördags (25 jan) skulle vi spelat vår första träningsmatch men tyvärr kom inte motståndarna. Lite tråkigt men vi siktar på nästa träningsmatch som var nu under helgen.

Ganska tyst med nyförvärv på er hemsida, hur har det sett ut under vintern? 

– Nyförvärv som är klara och/eller är på ingång är elva spelare. Allt från spelare som har spelat i div 4 (och kvalatspelat till div 3) till div 7. Två av våra nyförvärv är spelare som har dubbel bosättning och kommer att spela både i FC Möllan och i utlånande föreningen.

Är du nöjd med er trupp eller är det något som du saknar? 

– Vi söker efter en målvakt för att komplettera truppen, men annars så är vi ganska nöjda med truppen. Känns som vi har satt den nu.

Hur ser du på årets serie? 

Årets Div 5 Sydvästra kan bli en ganska jämn serie med många “tuffa” matcher. Det känns lite svårt att sia om vilket lag som kommer att stå som seriesegrare för alla ser starka ut. Vi har hört att några föreningar har satsat rejält på nyförvärv men vi hoppas att vi ska kunna vara i topp fyra. 

FOTBOLLSHÖRNAN TV:
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.