Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Andreas Nilsson: “Skit tråkigt att så många lag spelar på plastmög”


AIF Barrikaden slutade på en sjätteplats i Div 5 Södra under 2019. Nu har man dragit igång årets försäsong och Fotbollshörnan har tagit några ord med lagets tränare Andreas Nilsson.

– Vi är otroligt taggade. Alltid roligt när man drar igång på nytt igen. 

Hur vill du summera säsongen 2019?

– Förutom resultatet i matcherna mot IFK Klagshamn och någon match på slutet när vi inte hade något att spela för en godkänd insats. Vi hade länge häng på kvalplatsen uppåt, lite oflyt i några jämna matcher mot andra topplag, och lite tunn trupp i vissa matcher gjorde att vi tappade lite mark och  sen föll vi igenom lite mot slutet när kvalplatsen inte gick att nå längre.

Hur lägger ni upp er försäsong?

– Vi tränar lite hårdare än vi brukar. Fotbollspass två gånger i veckan och ett fyspass, sen match på på helgen.

Det är ganska tomt om man tittar på er hemsida under ”Truppen”, hur ser er trupp ut?

– Vi kommer presentera truppen bitvis nu under försäsongen på vår hemsida som en rolig grej. Vi har många rutinerade spelare i vår trupp där många spelat i lag högre upp, sen är det blandat med några yngre talanger. Tyvärr har inte alla möjlighet att prioritera fotbollen först alltid , men så är det i div 5, men vi har fått mycket bättre kontinuitet senaste tiden, och väl på plats är alltid inställningen 100%.  Vi är en grupp som har väldigt roligt tillsammans, och ändå kan vara ambitiösa med det vi gör på plan. 

Är du nöjd med er trupp eller känner du att det saknas något?

– Hade alla varit tillgängliga genom hela serien hade truppen varit väldigt bra, Så är inte fallet och därför är truppen bra men lite tunn. Vi har knappt tappat någon spelare vilket är bra. Tyvärr har vi hittills fått in färre nya än vi brukar , men vi har ett par intressanta comebacker som håller på att träna sig i form, och en långtidsskadad anfallare som vi hoppas blir spelklar till serien. 

– Vi hade behövt få in 1-2 spelare i kampen om A-lags platserna och någon breddspelare för att jag skulle vara helt nöjd.  Men vi hoppas det blir klart med någon till innan vi närmar oss seriestart.

– Sen har vi bara 1 målvakt ( plus vår målvaktstränare) , så där måste vi ha en till.

Hur ser du på årets serie?

– Rolig serie med många Malmölag där vi inte hade någon i vår serie ifjor, så det blir kul med omväxling. Malmölagen har vi bra koll på men annars lite svårtippat. Jag tror spontant att de flesta uppflyttade lagen ifrån sexan kommer göra bra ifrån sig.

– Husie har ny tränare och bra nyförvärv så de blir nog bra. Linero och Lunds BoIS kom ju i toppen ifjor och blir säkert att räkna med. Sen som sagt en eller två av nykomlingarna hamnar också högt upp. Själva satsar vi på att komma så högt som möjligt.

– Skit tråkigt att så många lag spelar på plastmög. En sak när man måste på grund av att idrottsplatsen saknar naturgräs, men där det även finns naturgräs hoppas jag verkligen lagen väljer naturgräs.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.