Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Anthony van den Hurk klar för Helsingborgs IF

Helsingborgs IF är överens med forwarden Anthony van den Hurk om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022. Avtalet gäller från och med den 1 juli 2020 då spelaren ansluter till klubben.

Anthony van den Hurk fick sin fotbollsutbildning i Den Bosch och storklubben PSV Eindhoven innan han via den förstnämnda klubben gick vidare till FC Eindhoven. Holländaren, med ursprung från Curaçao, har även representerat De Graafschap innan han gick till sin nuvarande klubb MVV Maastricht. Han är dessutom lagkapten i det holländska andraligalaget.

27-åringen har stått för 88 poäng på 184 ligamatcher varav 13 mål och två assist på 23 matcher under den pågående säsongen.

– Jag är glad över att få vara här. Klubben har en historia med stora spelare och tränare och jag tror att det passar mig bra. Jag ser framemot att spela få här, jobba hårt, göra mål och vara viktig för laget, säger Anthony.

Huvudtränare Olof Mellberg om nyförvärvet:
– Anthony är en forward som över tid presterat bra i sitt klubblag och bidragit med hårt jobb och många poäng. Vi hoppas på fortsatt positiv utveckling i HIF.

Text och bild: Helsingborgs IF

FOTBOLLSHÖRNAN TV:
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.