Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Efter 36 år som tränare- nu njuter Thomas Jernberg av fotboll från läktarhåll


Thomas Jernberg har varit ett stående inslag på tränarbänken sedan tidigt 80-tal då han inledde sin tränarkarriär i Lunds BK:s juniorlag. Därefter har han tränat en uppsjö klubbar fram till 2018 då han avslutade tränarjobbet med Lunds SK efter att laget åkt ur division 4. Efter 35 år som tränare skulle det 36:e kanske bli Jernbergs tuffaste då han nästan stod utan spelare inför säsongen.

– Vi tappade nästan ett helt elvamannalag när vi trillade ur division 3 och hade jättesvårt att ens få ett lag på banan när vi skulle spela division 4. Jag och min assisterande kunde sitta under matchdagen och ringa runt till folk för att det skulle gå ihop, säger Jernberg och utvecklar.

– Tillslut fick vi ändå ihop en trupp men då var avståndet till de andra lagen för stort och vi var beroende av andra lags resultat för att fixa kontraktet men så kan det bli i lite mindre föreningar, jag är inte bitter.

Nu har Jernberg gått tränarlös sedan den senaste sejouren i Lunds SK och att det skulle bli något tränaruppdrag 2020 ger han inte mycket för.

– Det ser inte ut att bli något i år heller. Ska jag hoppa på något nytt så ska det vara något som verkligen känns hundra. Sen är jag inte ung längre heller, jag är 68 år så man kanske inte är så het på tränarmarknaden längre, haha.

Lägger du karriären på hyllan nu?

– Man ska aldrig säga aldrig, ett brinnande intresse för sporten finns kvar och skulle någon höra av sig så får jag utvärdera det. Skulle jag hoppa på något nytt så ska det vara för ett lag som tror på sin egna idé och inte snackar om satsningar hit och dit. Jag vet att det ofta slutar med att det slår tillbaka på föreningen när det läggs in massa pengar i en division 4-5 klubb.

När inte Jernberg leder fotbollslag från sidan längre så njuter han av sporten från läktarplats i stället. Ett stort intresse är fotbollsresor till England för att se favoritlaget.

– När man nu inte tränar fotboll så försöker jag passa på att se en massa i stället. Jag åker flertalet gånger per säsong till Manchester och ser United med ett par vänner från min tid i Rydsgård som alla är Unitedfans. Jag är inte svår att övertala när det kommer till att se fotboll om man säger så, säger Jernberg som förutom United sett både Burnley och Wigan på plats bara senaste halvåret. Förra helgen njöt han också av fotboll, denna gång i Berlin. Matchen i sig inte bjöd dock inte på så mycket.

– Hertha Berlin-Schalke 04 blev det nu senast. Den absolut sämsta matchen jag sett på plats. Det blev 0-0 och inte en målchans haha. Det som vägde upp var 47 000 sjungande tyskar på läktaren, säger Jernberg som nu njuter av fotbollen från läktaren i stället för från tränarbänken. Det återstår att se om vi får se Jernberg leda något lag från tränarbänken igen. Nedan ser ni hans långa karriär som tränare.

Thomas Jernbergs tränarkarriär:

 • 1982 Lunds BK:s juniorlag
 • 1983-86 Askeröds IF
 • 1987 Arlövs BI
 • 1988-89 Tomelilla IF
 • 1990 Kirsebergs IF
 • 1991-93 Lunds BK
 • 1994 Sjöbo IF
 • 1995-97 Veberöds IF
 • 1998-2001 Sjöbo IF
 • 2002-2005 Eslövs BK
 • 2006-2010 Lunds SK
 • 2011-2012 Askeröds IF
 • 2013-2015 Rydsgårds IF
 • 2016-2018 Lunds SK

Foto: Thomas (t h) med vänner på Old Trafford i Manchester

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.