Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Alex Timossi återvänder till Helsingborgs IF

Helsingborgs IF är överens med FC Bayern om ett lån av Alex Timossi. Låneavtalet sträcker sig fram till den 30 juni 2020.

Alex Timossi kom till HIF som tioåring och gjorde sin A-lagsdebut i februari 2017 efter ett par framgångsrika år i ungdomslagen. Sammanlagt spelade han 32 tävlingsmatcher, gjorde fem mål och blev framröstad till Årets HIF:are innan han lämnade klubben för tyska FC Bayern sommaren 2018.

För FC Bayerns U19-lag har Alex spelat 35 tävlingsmatcher och stått för sju poäng.

Nu står det klart att han lånas ut till HIF fram till sommaren trots stort intresse från såväl svenska som utländska klubbar.– Det känns fantastiskt bra att komma hem och få spela på Olympia igen. Det känns spännande och jag längtar till att få börja träna. Jag tycker att jag mognat i mitt spel och utvecklat alla sidor. Jag hoppas bidra med mål och assist, säger hemvändaren. 

Huvudtränare Olof Mellberg:– Det ska bli kul att se Alex på seniornivå igen efter ett par år i ungdomsfotbollen i FC Bayern. Han är en snabb spelare som ger oss alternativ och konkurrens på forwardspositionerna. Det är naturligtvis också roligt att en Helsingborgskille återvänder till HIF.

Text och bild: Helsingborgs IF

FOTBOLLSHÖRNAN TV:
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.