Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Trelleborgs FF:s styrelse nu nästan jämställd – två nya kvinnor valdes in i styrelsen vid årsmötet


Trelleborgs FF väljer nu in två kvinnor styrelsen och har därmed tre kvinnliga styrelseledamöter av sju möjliga. Klubben har därmed en nästan helt jämställd styrelse, något som är ovanligt inom elitfotbollen i Sverige. Pia Jönsson, VD på det kommunala bostadsbolaget TrelleborgsHem, och Lotta Berséus, tidigare kommunikationsansvarig i klubben, var de kvinnor som valdes in som nya ledamöter i styrelsen i samband med årsmötet under torsdagskvällen. Även Thomas Svensson, som också är ordförande i styrelsen för MB Agri, blir ny ledamot i Trelleborgs FF styrelse.

Styrelsen i Trelleborgs FF består nu av 43 % kvinnor. Det är en representation som inte är vanlig i elitfotbollssverige. 

– Det är viktigt för oss som klubb att ha en styrelse som bygger på en sammansättning av olika kompetenser och att sträva efter en jämn fördelning mellan kvinnor och män. Vi vill vara en jämställd förening, då behöver vi också ha en jämställd styrelse, något som också visat sig vara en framgångsfaktor för styrelsearbete, säger Trelleborgs FF ordförande Torbjörn Jönsson, som valdes vid styrelsemötet.

Pia Jönsson är VD på det kommunala bostadsbolaget TrelleborgsHem sedan sju år tillbaka, ett bolag hon tidigare var ekonomichef i. Lotta Berséus, som också valdes in i styrelsen under torsdagskvällen, har fram tills nyligen varit kommunikationsansvarig i klubben och arbetar nu som kommunikationsstrateg i Lunds kommun. . Thomas Svensson har tidigare varit VD för Söderberg & Haak och är idag ordförande i MB Agris styrelse.

– Pia har stor kompetens inom ekonomi och fastighetsbranschen efter sina år som VD på TrelleborgsHem och Lotta har bidragit stort till utvecklingen av klubbens varumärke under de senaste åren. Tillsammans med Thomas, som har en stor erfarenhet från ledande befattningar, har vi fortsatt en kompetensstark styrelse med goda förutsättningar att leda Trelleborgs FF in i 2020-talet, säger Torbjörn Jönsson.

Trelleborgs FF styrelse består, utöver de nyinvalda, av ordförande Torbjörn Jönsson, Johan Schubert, Bo Andersson och Katarina Ivholt.

Text: Trelleborgs FF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.