Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Eremal Zejnullahu: “Har nu valt att fokusera på att vara tränare”


Åkarps IF slutade på en femteplats i Div.4 Sydvästra under 2019 med 36 inspelade poäng. Nu laddar laget inför den kommande säsongen och vi har tagit tempen på lagets tränare Eremal Zejnullahu.

– Känslan är bra. Vi har varit igång i några veckor nu och har börjat få upp tempot i träningarna.

Hur kommer ni att lägga upp er försäsong?

– Försäsongen här är väldigt lång, men det går fort. För mig är det viktigt att alla, oavsett position vet hur de ska agera på planen. Vi har en del träningsmatcher och toppar försäsongen med ett träningsläger i Spanien i mars.

Hur vill du summera er Silly Season?

– Vår sportchef Simon Forsen har gjort ett fantastiskt jobb. Vi har alltid jobbat och kommer fortsätta jobba med att hitta spelare lokalt. Vi tappade två tongivande spelare inför säsongen som gick till div 2 klubbar, vilket vi är stolta över. Vi har fått in några spelare som både tar med sig rutin från högre divisioner och höjer kvaliteten i laget. 

Nöjd med truppbygget eller är där något som saknas?

– Jag är nöjd med laget, många unga och hungriga spelare som stannat kvar och en del nya som har kommit in i laget på ett bra sätt. I dagsläget är vi nöjda med laget men är alltid öppna för att ta in spelare med kvalitet.

Hur vill du summera er säsong under 2019?

– Upp och ner. Försäsongen var turbulent men grabbarna tog sitt ansvar och utvecklades enormt under året. Vi var nära en kvalplats till div 3 med två matcher kvar men det ville sig inte i slutet. Vi utvecklade en bra grund som vi tar med oss till detta året.

För din egen del, det blev 1170 spelade minuter och fem mål, nöjd med föregående säsong?

– Fick en riktigt bra start innan jag vrickade foten, var borta en större del av säsongen. Jag fick äran att ta över huvudansvaret två veckor innan premiären vilket gjorde att det var lite svårt att hitta en balans med att spela och leda laget. Dock var det ganska skönt att leda laget utanför planen istället för på planen. Har nu valt att fokusera på att vara tränare och kommer inte att spela detta året.

Hur ser du på årets säsong?

– Spännande! Det är otroligt många lag som håller en hög nivå vilket jag tycker är roligt och utmanande för vår del. Det är en serie som många kommer ha ögonen på. Jag tror vi har en bit kvar till toppen men kan lova att vi kommer störa många lag detta året.

Foto: Privat. Eremal tillsammans med assisterande Niklas Olsson.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.