Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Målkungen har blivit pappa- Joel Wedenell om nya livet och succén i HIF


Söker man målgaranti och division 2 så är det ett namn som ständigt återkommer. Han heter Joel Wedenell och spelar för Hässleholms IF. Under de senaste tre säsongerna i division 2 har Wedenell snittat 21,66 mål per säsong. Just 21 var antalet mål han stod för under förra säsongens seriespel då han var en stor bidragande faktor till att laget höll sig kvar i serien. Nu har anfallaren också fått tillökning på hemmaplan. För cirka två veckor sedan kom en dotter till världen och det är en mycket lycklig och lite sliten pappa som tar upp luren när vi når honom.

– Det har varit en bra start, nu har vi landat hemma så det känns skönt. Det är fullt upp hela tiden. Äta, sova, bajsa och så snurrar det runt hela tiden, berättar han om första tiden och utvecklar om föräldraskapet påverkar fotbollen på något sätt.

– Jag vet inte riktigt, jag tror spontant inte att det kommer påverka min fotboll nämnvärt utan vi kör på som vanligt.

Om vi backar till förra säsongen så lyckades ni bibehålla er plats i division 2 men inte med några större marginaler. Berätta lite om den…

– Det var en jäkligt speciell och lite halvrörig säsong får jag nog säga. Vi började tidigt med tävlingsmatcher i svenska cupen med gruppspelet där och sen löpte serien på därefter. Det tog nog ut sin rätt lite grann i seriespelet efter ett tag att vi hade cupen innan. Trots att vi började bra i serien kom det väl ikapp oss sen då vi kom in i en period med sex matcher utan vinst, säger han och utvecklar.

– Det kom också ett tränarbyte mitt under säsongen och det gav väl en positiv effekt till en början då vi kom igång och hade en fin period där vi till och med hade häng på kvalplatsen upp. Efter en förlust borta mot Berga vände det dock igen och då var det som om luften gick ur oss lite. Det blev en transportsträcka till slutet och vi hade väl kunnat avsluta lite snyggare men vi höll oss kvar i alla fall.

Wedenell gjorde som vanliga sina mål framåt, övriga spelare däremot hade desto svårare att leverera framåt. Ser man på den interna skytteligan så gjorde lagets näst bäste målskytt endast fyra mål. Anfallaren erkänner att fördelningen målmässigt kunde ha varit bättre i laget.

– Ja, det har kanske varit lite skev fördelning när det kommer till målskyttet, egentligen är det väl inte så bra men så länge målen trillar in så kvittar det vem som gör dom. Klubben är inne i en generationsväxling där vi fått in en hel del yngre grabbar så då har vi äldre fått ta en mer ledande roll. Jag upplever dock inte att jag har någon jättepress på mina axlar att leverera.

Ni hamnade efter derbyrivalen IFK Hässleholm på målskillnad men tittar man på de inbördes mötena så vann ni dessa. Vad tänker du kring rivaliteten med IFK?

– Det svider lite att hamna efter i serien men jag skulle inte säga att det påverkar så mycket. Det hade svidit mer om något av lagen vunnit serien eller trillat ur. Nu gör det inte så mycket och kollar man på våra inbördes möten så har vi stor plusstatistik mot IFK.

Hyfsad statistik från din sida också får man säga med fem derbymål i fjol…

– Ja, kollar man på matcherna mellan oss så har IFK Hässleholm något att jobba på. Jag tror det är nästan 10 år sedan IFK vann mot oss senast faktiskt. För egen del blev det fin utdelning under säsongen, de har nog missat att scouta mig. Tänk att man kan hålla sig anonym på Österås fortfarande, haha.

Inför kommande säsong har Hässleholms IF en ny huvudtränare i Burim Rexhepi och laget består av många spelare födda 2001. Wedenell är hoppfull inför säsongen som stundar med många talangfulla spelare i laget som nu fått en säsong i benen.

– Vi ska bygga vidare på det vi hade ifjol som kommer vara stommen även under den här säsongen. Nu har Burim kommit in som huvudtränare och vi har en hel del yngre grabbar som gjorde sin första a-lagssäsong förra året. Med en säsong i benen är de nog redo att steppa upp nu. Det är en väldigt skicklig upplaga födda 01 så det kan nog vara en ljus säsong på gång för HIF. Jag tror vi kan bli en trevlig överraskning för många.

Får HIF behålla dig? Det måste vara svårare för varje säsong med tanke på ditt fina målsnitt…

– Man vet aldrig, öppnar det upp sig med någon klubb högre upp så stänger jag inga dörrar för det. Jag har haft möjlighet i stort sett varje säsong att ta både ett och två steg upp i seriesystemet men då har det inte klaffat till 100 %. Då har jag valt att prioriterat min civila karriär som ekonom i stället då fördelarna med att gå till en annan klubb på högre nivå inte vägt över det jag har idag, säger HIF:s målkung.

Foto: Hässleholms IF

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.