Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Nelson Povoa: “Vi har något riktigt roligt på gång i Oxie SK”

Oxie SK

Under 2019 var Nelson Povoa aktiv spelare i Oxie SK där det totalt blev 1530 spelade minuter samt fem mål i Div 5 Södra. En säsong som slutade med en kvalplats för att hålla sig kvar, vilket man inte lyckades med.

Under 2020 kommer Oxie SK spela i Div 6 och under november stod det klart att Nelson Povoa kommer kliva in som assisterande tränare i laget.

– Den har varit bra tycker jag, fast att vi är inne i en ganska tung och jobbig period nu så har det varit mycket folk på träningarna. Killarna tror på det vi gör och visar upp en grym vilja och attityd.

– Vi har spelat fyra matcher än så länge och vi i tränarstaben är nöjda med hur det har sett ut än så länge, de saker som vi har tränat och tryckt på har blivit bättre och bättre för varje match och det är de viktigaste för oss just nu.

Du har bakgrund som fotbollsspelare i klubben, hur känns det att nu vara tränare där?

– Det känns såklart väldigt roligt, framför allt att fortfarande kunna tillhöra laget även om det är i en annan roll. Jag känner till spelarna väl och vet ju vad vi som lag är bra på och vad vi behöver lägga lite extra fokus på.

– Att jag sen fått möjligheten att göra detta tillsammans med Ziad är väldigt inspirerande och motiverande. Vi har något riktigt roligt på gång i Oxie SK.

Försäsongen är igång, hur kommer ni att lägga upp årets försäsong?

– Vi startade försäsongen ganska tidigt faktiskt, 8 januari tror jag vi gjorde vår första träning för året. Som många andra lag så har vi startat säsongen ganska tufft, för att kunna spela det spelet som vi vill så behöver vi bygga upp grundkonditionen.

– I övrigt så har vi delat upp försäsongen i olika perioder, varje period innehåller saker som vi vill jobba lite extra på. Med match varje helg så får vi sen möjlighet att successivt föra in detta i spelet.

Hur har er Silly Season varit under vintern?

​- Ser vi till säsongen 2019 så tror jag att vi har tappat 4 spelare som slutat spela fotboll helt. Sen tror jag att vi fått in tio nya spelare i truppen till 2020 vilket är väldigt roligt. Och så får vi inte glömma att vi har ett J-lag som börjar växa till sig. Vi har en plan för hur vi ska jobba för att smidigare få upp dessa till a-laget framöver, på sikt så är även dem uppe och konkurrerar om platser hos oss.

Är du nöjd med er trupp eller känner du att det är något som saknas?

– Då vi fått behålla dem flesta spelarna från förra året och fått in tio nya så kan jag inte annat än att vara nöjd med truppen. Vi har nu en väldigt bra bredd i laget, skulle väl säga att vi egentligen har minst 2 spelare på varje position som konkurrerar om platsen.

Om vi blickar framåt, hur ser du på årets serie?

– Tror att det kommer bli en väldigt jämn serie i år, man har försökt läsa på lite om de övriga lagen och ser att dem fått in en del nya bra spelare i sina trupper. Det kommer nog bli många tuffa matcher och det är viktigt att man är med från början om man inte vill halka efter

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.