Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Patrik Pettersson: “Vi har fått in lite rutinerade spelare”

Hyllie IK

Hyllie IK slutade förra säsongen på en elfte plats med tolv inspelade poäng i Div.5 Södra. En placering som resulterade till en nedgradering till division sex.

I oktober stod det klart att Patrik Pettersson kliver in som huvudtränare i Hyllie IK inför säsongen 2020. Och vi har ställt frågan hur den första tiden i klubben har varit.

– Mycket bra välorganiserad klubb med en ung och intressant trupp att få sätt klorna i. Så jag och Adem är mycket nöjda.

Hur kommer ni att lägga upp er försäsong?

– Tack vare att vi har en så ung trupp tränar vi tre dagar i veckan. Dom har orken och vill lära sig. Så vi kör hårt med fys och lägger mycket tid på att jobba in nytt spelsystem. Tar MM och DM som bra träningsmatcher för att lära oss till serien startar. 

Hur vill du summera er Silly Season nu under vintern?

– Vi har fått in lite rutinerade spelare som ska hjälpa våra yngre spelare att utvecklas. Så vi är nöjda . 

Är du nöjd med truppen eller känner du att det är något som saknas?

– Man kan alltid önska sig mer. Men vi tycker att vi har en trupp som med lite tid kan utvecklas och bli ett lag som vi kan bygga vidare på i många år och behålla så många som möjligt som har Hyllie hjärta. Det tycker vi är viktigt.

Om vi blickar framåt, hur ser du på årets säsong?

– Vi vet inte var vi står så här tidigt på säsongen och har väldigt lite koll på våra motståndare. Det ända jag vet är att vi blir jobbiga att möta och att vi kommer bli bättre för varje match vi får spela.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.