Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Åstorps FF lovar snabb och effektiv fotboll kommande säsong

Åstorps FF slutade på fjärdeplats i division 4 förra säsongen endast poängen bakom FK Besa som hamnade på kvalplats till division 3. Vi ville ta tempen på laget och fick kontakt med assisterande tränaren Gino Svensson.

Hej Gino! Kan du berätta lite om er Silly Season, vilka spelare har kommit in och vilka har lämnat?

Ut: Jason Johnson (Högaborg), Filip Saganowski (Högaborg), Fredrik Holmqvist (Kvidinge), Niklas Hallberg (Croatia), Daniel Kivisar (Italienskt lag), Joachim Eriksson (Helsingborg Östra) och Olle Heideman.

In: Shpetim Vatovci (Klippan), Morteza Mohammedi (Tågarp), David Panejovic (Höganäs), Adunis Almajed (Höganäs) Gustaf Keta (Osby), Edwin Adelqvist (Vedby ungdom), Leo Nilsson (Vedby ungdom), Tommy Filipovic (Klippan), Agron Ismajli (Återupptagit fotbollen), Ilir Ismajli (Medina), Elias Persson (Billesholm), Emil Nilsson (Billesholm), Mustafa Abdulqader (Ängelholm), Marco Juric (Croatia) och Getoar Gashi (Örkeljunga).

– Uppflyttade spelare är Habib Ahmadi, Albin Lataj och Mohammed Tavakoli

Är det någon spelare som kommit in som du vill lyfta lite extra?

– Jag vill lyfta Tommy Filipovic, en stark och hårt arbetande anfallare som gör många mål varje säsong. Sen vill jag också passa på att lyfta Mustafa Abdulqader, en ung spelare som har visat framfötterna under försäsongen.

Tankarna annars kring försäsongen hittills…


– Väldigt bra! Vi började försäsongen lite senare i år. På de första träningarna har vi varit många och spelarna har varit hungriga och visar framfötterna.


Vad är det bästa respektive sämsta med den långa försäsongen?

– Det bästa med en lång försäsong är att möjligheterna att spela ihop truppen inför säsongen ökar. Det negativa är att säsongen blir väldigt lång och spelarnas energi och ork brukar kunna tryta mot hösten.

Vad är det ni finslipar på inför kommande säsong?

– Vi slipar på att få de nya spelarna att förstå vårt sätt att vilja spela. Samtidigt försöker vi arbeta in en karaktär i spelarna att de behöver arbeta stenhårt i varje situation och inte lämna något åt slumpen.


Varför ska man som neutral åskådare se just ert lag denna säsongen?

– I år kommer vi spela en snabb och effektiv fotboll med mycket rörelse på alla spelarna. Förhoppningsvis kommer det vara roligt att se oss lira fotboll.

FOTBOLLSHÖRNAN TV:
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.