Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Melina Skarström: “Drömmen är att föra Malmö FF till allsvenskan”


Malmö FF:s nummer 10 på damsidan heter Melina Skarström och var en fruktad målskytt i Dösjöbro förra säsongen. Då stod hon för 15 mål på 22 matcher som innermittfältare och var med och förde laget till Elitettan-kval, ett kval som Dösjöbro dock förlorade. I år ska hon göra målen för Malmö FF i stället. Om man gör 15 i division 1 är frågan hur många det kan bli i division 4.

– Ja du, haha. Jag har ingen aning hur många mål det kan bli men som lag kommer vi köra på, samtidigt som vi ska visa stor respekt för motståndarna. Vi kommer inte börja lattja runt på planen även om det antagligen kommer vara stor kvalitetsskillnad. Jag har dålig koll på nivån i division 4 men vi kör på och försöker utvecklas hela tiden så får vi sticka in lite träningsmatcher mot pojklag under veckorna.

Vad gick genom ditt huvud när det blev klart att MFF skulle starta ett damlag?

– Just där och då tänkte jag inte så mycket på det men när det hade gått någon dag kom tanken på att det vore häftigt att någon gång få spela för Malmö FF.

Hur gick provspelet till?

– Det var en uttagning på ganska kort varsel. Jag visste att man var tvungen att prestera på topp för att komma med. Sen att min gamla tränare från Dösjöbro skulle träna laget var så klart positivt då man visste att det var en bra tränare och man visste vad man fick om man skulle få plats i laget och han visste vad han skulle få av mig.

11 stycken spelare, varav nio aktiva från Dösjöbros trupp 2019 blev klara för MFF efter provspelet vilket ledde till en del skriverier. Dösjöbro var inte direkt glada på Malmö FF, hur tänker du kring det hela?

– Först och främst tycker jag att det blivit lite uppförstorat. Det var inte så att Malmö FF tog oss spelare från Dösjöbro. Det var vi spelare som valde att gå till MFF. Dösjöbro har dessutom ett av Sveriges bästa ungdomslag på damsidan som har stått och knackat på dörren för att få spela i division 1 under lång tid. Nu får dom chansen att spela för A-laget vilket jag tror att de kommer fixa galant. Tjejerna kommer utvecklas väldigt mycket av det och Dösjöbro går inte under på grund av att vi lämnade för Malmö FF, säger hon och berättar om Dösjöbros historia med damverksamhet.

– Dösjöbro hade ingen damverksamhet från början utan vi som spelade för FC Bjärred flyttade verksamheten till Dösjöbro och då blev det dessutom spel i division 2 omgående. Hade inte vi kommit in i klubben så hade det inte funnits någon damverksamhet i Dösjöbro idag.

Sedan slutet av december tillhör nu Melina Skarström klubben hon varit supporter till sedan barnsben, Malmö FF. Man märker tydligt i rösten på mittfältaren/anfallaren att det är något visst att få representera sin favoritklubb.

– Det känns verkligen coolt, man märker verkligen hur professionellt allt är i klubben. Det är väldigt stor skillnad mot vad jag har varit med om tidigare. Vi spelare har fått allt vi har velat. Det är allt från kläder, skor och annat man behöver för att lyckas på planen, säger hon och utvecklar.

– Organisationen i MFF har verkligen varit bra på vi damer ska ha det lika bra som herrarna. Ibland känner man nästan att vi fått lite för mycket och man tänker ibland om vi verkligen är värda allt det här, vi har ju knappt börjat. Det har verkligen varit toppen, vi har blivit bemötta jättebra.

Över en natt gick Skarström från några följare på Twitter till närmare tusentalet när hon blev klar för klubben, en respons hon inte riktigt räknade med.

– Det började under provträningen då media var på plats och gjorde video och under kvällen hade jag plötsligt en massa nya följare på Twitter. Det var jag inte direkt beredd på men jag tycker samtidigt att det är jättekul att få den uppmärksamhet som jag känner att vi förtjänar och har förtjänat även förr men som då inte har kommit. Det är inte många som känner till Dösjöbro men i MFF kommer uppmärksamheten på ett annat sätt. Det är härligt att även som damspelare kunna vara lite av en kändis.

På din twitter skrev du att en gammal klasskompis jämfört dig som en blandning mellan Emil Forsberg och Ronaldinho som spelare, den jämförelsen känns ganska ok. Hur skulle du själv beskriva dig som spelare?

– Jag har spelat som forward nästan hela mitt liv men de senaste säsongerna har jag spelat som innermittfältare vilket jag trivs med även om jag kan spela på bägge positionerna. Jag ser mig själv som en teknisk spelare med bra speluppfattning. Jag skulle säga att jag har en bra passningsfot och är även en vass målgörare.

Vad har tränaren sagt om din position på planen?

– Jag själv ser mig mest som innermittfältare men under träningsmatchen mot Kristianstad spelade jag forward. Vi får se var jag hamnar, det beror väl på hur det ser ut på träningen.

Du hade kunnat spela elitettan 2020 med Dösjöbro, nu blir det division 4 med Malmö FF. Kan det vara svårt att motivera sig för matcher på den nivån?

– Nej, Malmö FF ville göra resan från division 4 och vi som skrev på för klubben visste vad vi gav oss in på. Vi kommer göra 100 % varje match och sen försöka klättra genom seriesystemet. Drömmen är att ta Malmö FF från division 4 hela vägen till allsvenskan på så kort tid som möjligt.

Den fjärde april är det hemmapremiär mot Gislövs IF inne på Eleda Stadion, vad tänker du kring det?

– Det hade varit hur kul som helst om det kunde komma rejält med folk då, tidigare har man spelat för maximalt 1000 personer och publiken gör ju att man får 100 % mer anspänning än vad man fått annars. Det känns häftigt att så många stöttar oss, det är verkligen coolt.

Det var längesedan nu men kan du återge känslan kring den första träningen då ni tillsammans med herrarna tågade in till ett hav med supportrar?

– Det var något av det bästa jag varit med om. När man gick in där så kände man “wow, tänk att vi får vara med om det här”. Det skrivs historia och jag får vara med om det och folk har tagit sig hit för vår skull. Det var riktigt coolt!

Foto: Melinas dröm blev verklighet. Då supporter för Malmö FF numera även spelare för klubben. Fotot är hämtat från Melinas twitterkonto.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.