Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Daniel Larsson: “Första matchen blir ganska avgörande”


I artikelserien “Inför DM-gruppspelet” kommer du att följa en hel del intervjuer med tränare som har svarat på Fotbollshörnanas enkät. Vi har ställt sex frågor inför det kommande gruppspelet för dam- och herrlagen.

Ni kan följa alla våra artiklar på www.fotbollshornan.se/dm

I denna artikel berättar Daniel Larsson som är tränare i Gantofta IF sina tankar inför det kommande gruppspelet.

Gantofta IF spelar i grupp 9 tillsammans med Asmundtorps IF, Brunnby FF och Hjärnarps GIF.

DM väntar runt hörnan, hur taggad är du att det är dags för lite tävlingsmatcher?

  • Vi kommer att ha avverkat fyra träningsmatcher innan första omgången i DM. Klart att det är skillnad att spela tävlingsmatch, gruppen tror jag taggar till lite extra. Men i det stora hela ser vi DM som bra försäsongsmatcher inför seriestarten.

Vad betyder det för laget att få tävlingsmatcher nu under försäsongen?

  • Rent administrativt betyder det att Skåneboll fixar försäsongsmatcher. DM är ett bra inslag under försäsongen, man får oftast möta något lag man inte vanligtvis stöter på.

Hur har ni laddat upp inför DM?

  • Som jag nämnde startar vi tidigt med träningsmatcher och egentligen innebär DM att vi trappar ner träningen något, lite mindre konditionsövningar blir det i samband med att DM drar igång. I övrigt laddar vi inte speciellt inför DM men som jag sa tidigare blir det en lite extra tändvätska att det står poäng på spel.

Hur bra koll har du på motståndarna i er grupp?

  • Jag vet att Brunnby FF gjorde en satsning för något år sedan och presterade väldigt bra. Asmundtorps IF mötte vi i serien och det var väl egentligen två ganska jämna matcher. Hjärnarps IF är några år sedan jag mötte med ett lag och jag har inte superkoll på dem.

Hur ser du på er chans är att gå vidare från gruppspelet?

  • Jag ska inte säga att resultatet inte spelar roll men det är kanske inte är lika avgörande med en vinst som det är i själva serien. Dock vill vi prestera spelmässigt och det brukar leda till bra resultat. Men med tanke på det är tre Div 6-lag ser jag chanser att gå vidare som ganska goda.

Vad kommer att bli avgörande i er grupp?

  • I en tight grupp med enkelmöte skulle jag säga att första matchen blir ganska avgörande. Det blir svårt att reparera en förlust på de två sista matcherna. Vi har fördelen att spela två hemmamatcher av totalt tre matcher så det kan nog bli en avgörande aspekt.
--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.