Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Fredrik Jahnfors: “Vi har hamnat i en härlig utmanande grupp”


I artikelserien “Inför DM-gruppspelet” kommer du att följa en hel del intervjuer med tränare som har svarat på Fotbollshörnanas enkät. Vi har ställt sex frågor inför det kommande gruppspelet för dam- och herrlagen.

Ni kan följa alla våra artiklar på www.fotbollshornan.se/dm

I denna artikel berättar Fredrik Jahnfors som är tränare i Malmö FF sina tankar inför det kommande gruppspelet.

Malmö FF spelar i grupp 3 tillsammans med Lilla Torg FF, Lunds SK och Vellinge IF.

DM väntar runt hörnan, hur taggad är du att det är dags för lite tävlingsmatcher?

  • Mycket. Det här ser vi fram emot.

Vad betyder det för laget att få tävlingsmatcher nu under försäsongen?

  • När det gäller tränarstabens förberedelsearbete och våra förväntningar på spelarnas inställning och hur de tar sig an matcherna är det inte någon skillnad jämfört med vanliga träningsmatcher. Men självklart blir det en annan anspänning och en annan känsla hos oss alla när vi spelar om poäng och placering i gruppen, så det är förstås bara positivt med tävlingsmatcher.

Hur har ni laddat upp inför DM?

  • Spelarna kör fyra pass per vecka under försäsongen; två fotbollspass, ett gemensamt pass på gymet med våra fystränare och ett individuellt pass med intervall-löpningar. Helgen före DM-starten ska vi spela träningsmatch mot FC Staffanstorp, ett division 2-lag liksom två av våra gruppmotståndare.

Hur bra koll har du på motståndarna i er grupp?

  • Vi har en bra uppfattning om hur Vellinge IF och Lunds SK spelar och de båda lagens styrkor. Ännu så länge har vi sämre koll på Lilla Torgs FF, men kommer att veta det som behövs när det är dags för den matchen.

Hur ser du på er chans är att gå vidare från gruppspelet?

  • Det är gruppvinnarna och de sex (av tio) bästa grupptvåorna som går vidare till slutspel. Vi har hamnat i en härlig utmanande grupp, vilket vi är mycket nöjda med, och vi har respekt för våra duktiga motståndare. Men vi siktar på att vinna gruppen, vi kommer alltid att sträva efter att vinna varje match vi spelar.

Vad kommer att bli avgörande i er grupp?

  • Det är svårt att säga, men vi ser verkligen fram emot att komma igång och starta upp säsongen på riktigt. DM-premiären spelar vi måndagen den 2 mars kl 19.00 på Malmö IP mot Vellinge IF.
--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.