Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Mattias Lindström om Eskils cupchanser: “Räknar inte med att nå Europa”


Eskilsminne går in i Svenska Cupens gruppspel på söndag då laget möter Östersund på hemmaplan. Vi tog tempen på huvudtränaren Mattias Lindström inför vad som komma skall.

Ni inleder cupspelet till helgen mot ett Östersund i kris. Har du koll på motståndet?

– Jag har koll på Östersund och kommer ha ännu bättre koll på söndag. Det är lättare för oss att scouta dom än vad det är för Östersund att ha koll på oss med tanke på att vi spelar i division 1 men de har nog hittat något material de med, säger Lindström och berättar om hur han ser på lagets chanser på söndag.

– Vi spelade cupen förra året med goda resultat och jag vet själv sen min spelarkarriär hur det är att spela mot på pappret sämre lag och det handlar till stor del om motivationen. Nu har vi hemmaplan och därför anser jag att våra chanser till ett bra resultat är goda.

Hur ser ni i Eskils på cupen, är det full satsning som gäller?

– Förra året gick vi lite i fällan då vi brände mycket krut i cupen vilket påverkade resultaten i seriespelet. Jag matchade vissa spelare för hårt vilket märktes både mentalt och fysiskt. Man får inte glömma att division 1 spelare inte är proffs och därför jobbar vid sidan av, säger han.

Lindström är tydlig med att han inte tummar på att rotera i cupspelet även om det skulle bli en vinst i första matchen mot Östersund. Det råder det ingen risk för menar huvudtränaren.

– Nej, jag skulle inte se det som en risk utan det som avgör huruvida jag kommer rotera är snarare skadebilden. Är det så att vi har en frisk trupp så kommer jag rotera oavsett om vi skulle vinna första matchen. Jag vill jättegärna vinna alla matcher så klart men jag räknar inte med att vi ska vinna cupen och nå Europa, haha. Prioritet är serien och det är främst den vi siktar mot!

Vad tänker du kring det övriga motståndet?

– Häcken är ett lag man snackar om varje år, jag tycker de borde vara topp 5 i allsvenskan i år och det säger det mesta egentligen. Spelskickliga, många bra spelare och vi vet att det är en match där vi får bekänna färg ordentligt. Vi ser det som en utmaning och ska inte vara rädda för uppgiften. Det är skönt att spela utan press, det är inte ofta man kan göra det som spelare, säger Lindström vars Eskilsminne förutom Östersund och Häcken även har GAIS i gruppen.

Eskilsminne ställs mot två allsvenska lag i gruppspelet. Huruvida det finns någon framtida allsvensk spelare i Helsingborgslagets nuvarande trupp kan eller vill Mattias Lindström inte svara på.

– Att sitta och peka på vem eller vilka som kommer kunna nå allsvenskan är nästan omöjligt. Det kan hända så otroligt mycket på vägen. Det krävs hårt jobb och tid, jag tror säkert att någon i Eskils når allsvenskan på sikt men vem kan jag inte och vill jag inte heller svara på. Jag tror att det stjälper mer än det hjälper den spelaren då, berättar Lindström och ger ett exempel på en lovande spelare i laget.

– Jag har inför säsongen tagit in en spelare från Laholm som spelade division 3-fotboll förra säsongen. Han är jättespännande och kan bli en kanonspelare men det är två divisioner upp så det är ändå ett ganska stort hopp. Att sen gå från att vara semi-proffs, som man kan kalla en division 1-spelare, till att nå eliten är ytterligare ett steg så det är inte lätt, det är det inte.

I podden “Ljugarbänken” som du gör med Tobias Hysén och Mårthen Bergman har ni ett spelbolag som sponsor. Om du skulle sätta oddsen på avancemang på Eskils, hur skulle det se ut?

– Vi pratade faktiskt om det i podden idag. På spelbolaget som sponsrar podden fick Eskilsminne 100 gånger pengarna för avancemang till slutspelet. Spontant tycker jag att det kändes lite väl högt, jag hade nog halverat oddset till 50 gånger. Eskilsminne är trots allt ett division 1-lag, hade varit en annan sak om vi lirade i division 6 så helt omöjligt att avancera är det inte.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.