Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Tim Hansson: “Med rätt inställning och fokus så har vi möjlighet att avancera”


I artikelserien “Inför DM-gruppspelet” kommer du att följa en hel del intervjuer med tränare som har svarat på Fotbollshörnanas enkät. Vi har ställt sex frågor inför det kommande gruppspelet för dam- och herrlagen.

Ni kan följa alla våra artiklar på www.fotbollshornan.se/dm

I denna artikel berättar Tim Hansson som är tränare i Röstånga IS sina tankar inför det kommande gruppspelet.

Röstånga IS spelar i grupp 3 tillsammans med Hörby FF, Mala IF och Viby IF.

DM väntar runt hörnan, hur taggad är du att det är dags för lite tävlingsmatcher?

– Det är alltid kul med tävlingsmatcher, men för mig så spelar det inte roll om det är tävling eller träning jag vill vinna oavsett. Men givetvis ger det alltid en extra fokus hos grabbarna när det är officiell tävlingsmatch.

Vad betyder det för laget att få tävlingsmatcher nu under försäsongen?

– Det betyder en del så klart, man får upp fokus och kan verkligen analysera lagets styrkor och svagheter så att det kan korrigeras eller förstärkas till säsongsstarten.

Hur har ni laddat upp inför DM?

– Vi har tyvärr fått två matcher inställda redan på grund av storm och annat. Men nu väntar Höörs IS på söndag (16/2) och helgen efter det är det Billeberga som står för motståndet, så det blir roliga och utmanande matcher.

Hur bra koll har du på motståndarna i er grupp?

– Om jag ska vara helt ärlig så har jag inte så bra koll på dem, det är väl isåfall Hörby FF som är min egen moderklubb. Tyvärr är där bara enstaka spelare kvar som jag själv spelat med så ska bli spännande att se vad de har att bjuda på.

Hur ser du på er chans är att gå vidare från gruppspelet?

– När det är endast är en match per motståndare så kan allt hända. Med rätt inställning och fokus så har vi möjlighet att avancera, det tror jag säkert. Men som sagt så har jag inte så bra koll på motståndet så det ska bli kul att möta nya lag oavsett. 

Vad kommer att bli avgörande i er grupp?

– Vi har ju två division fem lag i gruppen så hur de presterar är ju en tongivande faktor, men vi kommer göra allt för att vinna varje match. Så vi tar en match i taget, precis som vi kommer göra i serien.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.