Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Joakim Järpell: “Husie måste anses vara gruppfavoriter”


I artikelserien “Inför DM-gruppspelet” kommer du att följa en hel del intervjuer med tränare som har svarat på Fotbollshörnanas enkät. Vi har ställt sex frågor inför det kommande gruppspelet för dam- och herrlagen.

Ni kan följa alla våra artiklar på www.fotbollshornan.se/dm

I denna artikel berättar Joakim Järpell som är tränare i AC Kvarnby sina tankar inför det kommande gruppspelet.

AC Kvarnby spelar i grupp 17 tillsammans med Bunkeflo FF, GOF IF och Husie IF.

DM väntar runt hörnan, hur taggad är du att det är dags för lite tävlingsmatcher?

– DM ger en lite extra krydda än de här vanliga träningsmatcherna. Samtidigt ser vi DM som ett led i förberedelserna inför seriespelet och ska inte snöa in oss alldeles för mycket på resultaten här. Ifjor var vi grymma i DM men gick sämre i serien. Jag tar alla dagar i veckan det ombytta med halvdant DM och grymt seriespel om man fått välja.

Vad betyder det för laget att få tävlingsmatcher nu under försäsongen?

– Det betyder att matcherna gäller lite mer. Det blir en annan nerv och vinnarskallen kommer fram på ett annat sätt. Träningsmatcher är vad de är och då är det skönt att vässa form, tempo och samspel under tävlingsmatcher i DM istället.

Hur har ni laddat upp inför DM?

– På lördag (22/2) möter vi faktiskt en utav gruppmotståndarna Bunkeflo FF i årets första träningsmatch. Det är väl egentligen den uppladdning vi har inför DM.

Hur bra koll har du på motståndarna i er grupp?

– Ingen alls mer än vad man kan utläsa av 2019 års serietabell. Husie måste anses vara gruppfavoriter med tanke på serietillhörighet samtidigt är det ett derby och det ska bli kul att se vart vi står i förhållande till dom. Bunkeflo FF har vi stött på ett par gånger genom åren även om det var ett tag sen nu, här är vi väl ganska jämna och kanske blir träningsmatchen en viss fingervisning även om vi kommer lufta folk här. GOF har vi inte mött sen vi låg i sjuan. Senast vi möttes vann vi enkelt men vad de har för spelare idag jämfört med då har jag ingen aning om.

Hur ser du på er chans är att gå vidare från gruppspelet?

– Husie är väl som sagt favoriter att vinna gruppen men om vi inte hade trott att vi har en chans på avancemang kunde vi lika bra skippat att vara med i DM. Förra året gick vi vidare och visst bör vi kunna göra det i år igen.

Vad kommer att bli avgörande i er grupp?

– Att vinna sina matcher.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.