Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Alexander Wennberg: “Vårt stora fokus i år är serien”


I artikelserien “Inför DM-gruppspelet” kommer du att följa en hel del intervjuer med tränare som har svarat på Fotbollshörnanas enkät. Vi har ställt sex frågor inför det kommande gruppspelet för dam- och herrlagen.

Ni kan följa alla våra artiklar på www.fotbollshornan.se/dm

I denna artikel berättar Alexander Wennberg, som tränar Bunkeflo FF tillsammans med Andreas Olsson, sina tankar inför det kommande gruppspelet.

Bunkeflo FF spelar i grupp 17 tillsammans med AC Kvarnby, GOF IF och Husie IF.

DM väntar runt hörnan, hur taggad är du att det är dags för lite tävlingsmatcher?

– Det ska bli spännande att äntligen köra igång med lite tävlingsmatcher, jag tror hela laget längtat efter att få spela match.

Vad betyder det för laget att få tävlingsmatcher nu under försäsongen

– Egentligen är det ingen större skillnad, vi ser på alla våra försäsongsmatcher på samma sätt oavsett om det är DM eller en vanlig träningsmatch. Det enda som räknas är att vi är redo när serien drar igång.

Hur har ni laddat upp inför DM?

– Vi har kombinerat fotbollsträning med crossfit för att få igång hela kroppen och framförallt att lära oss att bli trötta på riktigt. Vi har haft bra fokus och närvaro på träningarna och många spelare känner nog att konkurrensen hårdnat.

Hur bra koll har du på motståndarna i er grupp?

– Vi har ingen större koll och det är för tidigt på säsongen för att veta särskilt mycket om de olika lagen. Husie är det lag som ligger högst i seriesystemet så det får vi vara ödmjuka inför, men jag tror samtidigt att vi kan konkurrera även där.

Hur ser du på er chans är att gå vidare från gruppspelet?

– Dom bör vara ganska goda, men det är å andra sidan inte det viktigaste för oss. Vårt stora fokus i år är serien och att ta oss upp till division 5 där jag tycker vi hör hemma.

Vad kommer att bli avgörande i er grupp?

– Det är nog synen på DM. Några lag kanske satsar fullt ut på det medan andra ser det som ett sätt att förbereda sig inför serien med allt vad det innebär.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.