Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Peter Szinte: “Första matchen är jätteviktig”


I artikelserien “Inför DM-gruppspelet” kommer du att följa en hel del intervjuer med tränare som har svarat på Fotbollshörnanas enkät. Vi har ställt sex frågor inför det kommande gruppspelet för dam- och herrlagen.

Ni kan följa alla våra artiklar på www.fotbollshornan.se/dm

I denna artikel berättar Peter Szinte som är tränare i HF Olympia sina tankar inför det kommande gruppspelet.

HF Olympia spelar i grupp 11 tillsammans med Trollenäs IF, Väsby FK och Medina IF.

DM väntar runt hörnan, hur taggad är du att det är dags för lite tävlingsmatcher?

– Det kommer självklart bli roligt att spela match där poängen är det viktiga. Det blir spännande att se om jobbet som gjorts på träning syns på match när de gäller.

Vad betyder det för laget att få tävlingsmatcher nu under försäsongen?

– Vi spelar match varje helg och har gjort sen sista helgen i januari. Skillnaden är att poängen står på spel istället för att träna på saker via träningsmatcher. Men just faktum att de är tävlingsmatch gör ingen skillnad, vi vill alltid vinna alla matcher vi spelar.

Hur har ni laddat upp inför DM?

– Vi har inte laddat upp på något speciellt sett. DM är en tradition och det är roligt att delta. Men inget speciellt har gjorts för att det är just dm.

Hur bra koll har du på motståndarna i er grupp?

– Medina har jag superbra koll på för att jag känner killarna där, jag känner tränarna. Faruk har gjort ett enormt bra arbete sista åren och medina spelar en attraktiv fotboll som är sevärd och svår att försvara sig emot. Ser dem som solklar favorit att vinna gruppen. Övriga lag har jag ingen koll på tyvärr då jag inte sett dem spela.

Hur ser du på er chans är att gå vidare från gruppspelet?

– Vi har enormt bra fotbollsspelare i vårt lag och vi har höga krav på oss själva. Vi vill alltid vinna alla matcher och är vi mentalt rätt för dagen så kan vi absolut utmana.

Vad kommer att bli avgörande i er grupp?

– Första matchen är jätteviktig att göra ett bra resultat. Får vi det med oss så är de vi själva som håller i taktpinnen och styr vart vi vill ha det hela.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.