Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Petrus Hägne: “Det kommer bli jämna matcher”


I artikelserien “Inför DM-gruppspelet” kommer du att följa en hel del intervjuer med tränare som har svarat på Fotbollshörnanas enkät. Vi har ställt sex frågor inför det kommande gruppspelet för dam- och herrlagen.

Ni kan följa alla våra artiklar på www.fotbollshornan.se/dm

I denna artikel berättar Petrus Hägne som är tränare i Jonstorps IF sina tankar inför det kommande gruppspelet.

Jonstorps IF spelar i grupp 10 tillsammans med Furulunds IK, Stattena IF och Vikens IK.

DM väntar runt hörnan, hur taggad är du att det är dags för lite tävlingsmatcher?

– Det ska bli väldigt roligt att komma igång igen på riktigt. Även om vi använder DM lika mycket som träningsmatcher inför att serien ska dra igång så blir det alltid lite mer tävlingsnerv och det är bara positivt.

Vad betyder det för laget att få tävlingsmatcher nu under försäsongen?

– Jag tror att det betyder mycket att få känslan att matcherna vi spelar betyder något. Man får inte samma nerv i en vanlig träningsmatch. Spelarna ger lite extra när dom vet att det är poäng som står på spel.

Hur har ni laddat upp inför DM?

– Inte på något speciellt sätt egentligen. Vi har tränat på bra under januari och februari med mycket folk på träningarna, så det är med en positiv känsla vi går in i tävlingssäsongen.

Hur bra koll har du på motståndarna i er grupp?

– Det är lite blandat. Viken hade vi i serien förra året, så dom har vi ganska bra koll på efter förra årets två drabbningar. Alltid roligt att spela derby ute i Kullabygden, så den ser vi fram emot. Stattena har vi koll på en del spelare, men det är inget lag som jag har stött på de senaste åren. Furulund har jag inte koll på alls.

Hur ser du på er chans är att gå vidare från gruppspelet?

– Det är ju två lag som hör hemma i division 5, så favoritskapet får väl vila på deras axlar. Vi kommer dock att gå in med ambitionen att vinna våra matcher, så får vi se hur långt det räcker.

Vad kommer att bli avgörande i er grupp?

– Resultaten. Skämt åsido, jag tror att det kommer bli jämna matcher och kanske att de lag som tar DM som tävling kommer lyckas bra. Det finns säkert lag som spelar DM som ett led i sitt träningsupplägg och använder sej av många spelare, där resultatet inte har störst fokus. Det kan säkert göra lite skillnad.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.