Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Robert ”Bob” Lundin: “Det finns absolut chans för oss att gå vidare”


I artikelserien “Inför DM-gruppspelet” kommer du att följa en hel del intervjuer med tränare som har svarat på Fotbollshörnanas enkät. Vi har ställt sex frågor inför det kommande gruppspelet för dam- och herrlagen.

Ni kan följa alla våra artiklar på www.fotbollshornan.se/dm

I denna artikel berättar Robert ”Bob” Lundin som är tränare i Råå IF sina tankar inför det kommande gruppspelet.

Råå IF spelar i grupp 1 tillsammans med Fortuna FF, Högaborgs BK, Kullabygdens DFF.

DM väntar runt hörnan, hur taggad är du att det är dags för lite tävlingsmatcher?

– Jag tror jag talar för alla ledare i staben att vi är taggade, det är det här vi längtar efter när vi kommer till träningarna.

Vad betyder det för laget att få tävlingsmatcher nu under försäsongen?

– Det blir lättare att motivera spelarna att ge det där lilla extra på träningarna och vi alla längtar ju efter att få gå ut spela matcher där det gäller något, alla steppar upp ett par steg extra när det gäller något.

Hur har ni laddat upp inför DM?

– Vi har tränat inne i januari med fys och boll, under februari gick vi ut och körde två dagar utomhus och en dag inomhus.

Hur bra koll har du på motståndarna i er grupp?

– Högaborg hade vi i vår egen serie föra året, ett lag med mycket rutin och duktiga på att rulla boll.

– Kullabygden mötte vi i en träningsmatch efter sommaruppehållet förra året. Men vad jag har förestått så har dom tappat en del och föryngrat sig men blir nog också tuffa.

– Fortuna är nykomlingar i vår serie inför detta året , vad vi har sett har dom fått in en hel del nya så dom har en del att bevisa men att dom ska kunna bli tuffa att möta det tror jag allt.

Hur ser du på er chans är att gå vidare från gruppspelet?

– Det finns absolut chans för oss att gå vidare tycker jag, det ska ju spelas om det och där har vi otroligt motiverade spelare som inte vill ge sig utan en kamp.

– Framförallt är spelarna otroligt sugna på att få spela matcher som gäller något så där är det inte svårt att motivera dom. Och dom som kommit in inför säsongen är riktigt sugna på att visa vad dom går för.

Vad kommer att bli avgörande i er grupp?

– Tror framförallt att ett välfungerande anfallsspel ska vara nyckeln i våra matcher för att vinna sen måste helheten och jobbet över hela banan sitta och att göra jobbet för varandra kommer vara det viktigaste. Vi går in i DM och gör våra första matcher för året och vi kommer komma in i det efterhand som matchen går, vi måste våga misslyckas för att växa.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.