Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Annelie Nilsson gjorde Malmö FF:s första mål: “Häftigt”


Det tog nästan två hela matcher men tillslut kom det där första målet för Malmö FF:s nystartade damlag. Mot FC Staffanstorp låg laget under med 1-0 fram till sista minuten då 33-årige anfallaren Annelie Nilsson slog till och kvitterade. Hon skrev därmed historia som det nystartade damlagets första målskytt.

– Det var häftigt får jag säga men inte väntat. Väldigt roligt att få vara med i historieböckerna, säger Nilsson.

Matchen i sig mot Staffanstorp, vad säger du om den?

– Tittar man på våra motståndare först och främst så tycker jag de presterar bra. Staffanstorp har ett ungt och hungrigt lag som sätter hög press. Vi kommer inte riktigt upp i nivå enligt mig. Det kan handla om att vi är många nya spelare som behöver lära känna varandra bättre. Nu blev det lite avvaktande och vi hade svårt att hantera deras höga press.

Malmö FF har haft svårt att få till målskyttet under de första träningsmatcherna. Motståndet har dock varit riktigt tufft då man mötte allsvenska Kristianstad först och nu FC Staffanstorp som spelar i division 2. Mot Kristianstad blev det förlust med 7-0, mot Staffanstorp oavgjort 1-1. Att det tillkommer extra press bara genom att bära Malmö FF:s tröja anser inte Annelie Nilsson.

– Jag skulle nog snarare säga tvärtom att det är väldigt kul att tillhöra klubben med allt vad det innebär. Jag som har spelat i klubbar som Trelleborgs FF är inte van vid att få den uppmärksamheten som man får nu som MFF-spelare så det är jättespännande att få vara med om detta.

Den första tiden i klubben, hur skulle du beskriva den?

– När man spelar i klubben förstår man på ett annat sätt vilket maskineri Malmö FF är. Det är en jättestor förening där det är mycket folk som jobbar och sen också väldigt mycket runt omkring så det är en stor skillnad mot tidigare klubbar man varit i. Rent fotbollsmässigt så har det gått bra men det tar alltid lite tid att spela ihop en trupp. När vi fått mer tid tillsammans i träning och match så kommer det också se bättre och bättre ut.

Vad tänker du kring att ni ska spela i division 4, är utmaningen tillräcklig? Många spelare i laget har ju erfarenhet från betydligt högre serier…

– Det blir nog inte svårt att motivera sig. Vi har bra tempo på träningarna och mycket tävlingsinstinkt också vilket kommer att smitta av sig när vi sedan spelar matcher.

På måndag väntar ny match för Malmö FF. Då inleds tävlingsmatcherna med DM, något Nilsson ser fram emot.

– Det ska bli jättekul att spela tävlingsmatch mot Vellinge i DM. Vi får hoppas att det går bra, vi har så klart som mål att vinna. Sen får vi se om så blir fallet också.

Kan vi räkna med att du gör mål på nytt?

– Haha, det får man hoppas. Nej, vi får väl se, man vill ju alltid göra mål men det är viktigare att vi spelar bra fotboll och vinner än att någon enskild individ gör mål.

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.