Fotbollshörnan

Fokus på den lokala fotbollen

Silly

Joakim Järpell: “Vi är nöjda med det vi har”


AC Kvarnby slutade förra säsongen på en sjundeplats med elva inspelade poäng. Nu laddar man inför den kommande säsongen i Div.6 Sydvästra A.

– Försäsongen har sett bra ut med hyfsade resultat i ett par inomhuscuper där vi har spelat jämnt mot lag i högre serier både under futsal- och 7-mannamatcher. Träningarna har hållit bra tempo med många spelare och alla verkar taggade inför säsongen. Det blir alltid en boost med ny tränarstab och nytt spelsätt vilket också ska få ta sin tid att sätta sig. Det är till seriespelet vi ska vara som bäst. 

Det blev en sjundeplats förra säsongen, hur vill du summera den säsongen?

– Inför säsongen hade vi förväntat oss att vara med och slåss i toppen. Träningsmatcherna och DM gick väldigt bra men en dålig start på seriespelet gjorde att vi tappade helt. När serien dessutom blev så ryckig med flera bortfall av lag pga. diverse anledningar tappade vi tyvärr hoppet tidigt och hade noll inspiration under mer eller mindre hela hösten när tåget om topplatserna var borta. 

Hur lägger ni upp er försäsong?

– Hög prio hos oss ligger som alltid på att få in en hög stämning och hög moral i laget. Med god sammanhållning kommer man långt i de lägre serierna. Därtill har våra tränare lagt mycket fokus på att vi ska ha mycket boll på träningarna. Det ska vara roligt att komma ner till träningarna. 

Hur har er Silly Season sett ut?

– Det har nog varit det lugnaste året på länge. Många deklarerade tidigt att man ville vara med även 2020 och göra bättre ifrån sig än 2019. Vår förstamålvakt Artur Gornacki har lämnat för Prespa Birlik, Calle Persson har valt att lägga skorna på hyllan och Tobias Elofssons kropp håller inte längre för fortsatt spel. På pluskontot har vi fått tillbaka den glädjespridande målgöraren Kristian Stenkula, mittfältsstrategen Lukas Bluhm, försvararen Gustav Kristerson från Wollsjö och målvakten Alfred Svensson. 

Är du nöjd med er trupp, eller kommer fler spelare in?

– Truppstorlek är egentligen i största laget men vi är nöjda med det vi har förutom att vi gärna hade fått in minst en målvakt till att konkurrera om förstaplatsen. 

I april drar årets serie igång, hur ser du på årets serie?

– Som alltid är det svårt att veta hur övriga lag ser ut på förhand. Egentligen har vi ingen aning om vad de andra lagen har fått in för spelare och eftersom det är rätt många nya lag i serien jämfört med ifjol så blir det rätt många nya bekantskaper. Vi vill tro att vi ska vara ett av topplagen i varje fall. I våra bästa stundar och när vi får ihop vårt lag så ska vi absolut vara med i toppen men vi vet också att livet alltid kommer emellan på den här nivån och den startelva som går ut i premiären kommer inte vara samma som går ut veckan efter. 

--------------------------------------------------

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.